06 nov. 2023 | 15:08

Novak Djokovici, în istorie. Recordurile extraordinare stabilite de liderul mondial din tenis

SPORT
Novak Djokovici, în istorie. Recordurile extraordinare stabilite de liderul mondial din tenis

Novak Djokovici domină tenisul mondial și la vârsta de 35 de ani și și-a trecut în palmares o nouă performanță fabuloasă. Liderul clasamentului mondial, a câștigat turneul Masters de la Paris pentru a șaptea oară și a stabilit recorduri incredibile.

Recordurile stabilite de Novak Djokovici după Paris

Sârbul Novak Djokovici, numărul unu mondial al tenisului masculin, a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, învingându-l în finală pe bulgarul Grigor Dimitrov în două seturi, 6-4, 6-3. ”Nole” și-a adjudecat al șaselea trofeu din 2023, după ce a mai triumfat la Adelaide, Australian Open, Roland Garrros, Cincinnati și US Open.

Cu succesul de la Paris, Novak Djokovici e cel mai în vârstă campion în șapte dintre cele 14 mari turnee din circuit. Astfel, în cele patru turnee de Grand Slam, în cele nouă ATP 1000 și la Turneul Campionilor, sârbul este cel mai în vârstă campion din istorie la jumătate din aceste competiţii. El deţine acest record la Madrid, Roma, Roland Garros, Cincinnati, US Open, Paris și Turneul Campionilor.

Novak Djokovici, în istorie. Recordurile extraordinare stabilite de liderul mondial din tenis

Novak Djokovici este liderul clasamentului ATP.

Vrea să câștige Turneul Campionilor

Novak Djokovici va reveni în competiţii în mai puţin de o săptămână, dorind să câştige pentru a șaptea oară Turneul Campionilor, unde porneşte din postura de mare favorit. Competiția se va desfășura în perioada 12-19 noiembrie.

Vreau să câştig Turneul Campionilor, dar un obiectiv mare pentru acest final de sezon este şi Cupa Davis„, a spus Novak Djokovici după victoria cu Dimitrov.

Citește și: Turneul de tenis cu cel mai mare premiu din istorie. Cine câștigă dă lovitura vieții, dar cu o condiție

Cel mai bun tenismen din lume a ajuns la 137 de titluri în circuitul ATP, dintre care 40 din seria Masters, un alt record. Mai mult, Novak Djokovici bifează săptămâna cu numărul 398 în rolul de număr unu mondial. Cu un singur succes în grupe, la Turneul Campionilor, sârbul va termina anul 2023 pe primul loc. Va fi al 8-lea sezon pe care îl încheie pe prima poziţie şi va trece de bariera celor 400 de săptămâni ca lider mondial un alt record pe care îl deţine tot el.

Arena care ar putea purta numele lui Novak Djokovici

Datorită performanțelor sale uriașe la Australian Open, australienii vor să-l omagieze pe Novak Djokovici. Craig Tiley, directorul primului turneu de Grand Slam al anului, a declarat în urmă cu o lună că este de acord ca principala arenă din Melbourne Park să poarte numele lui Nole. Palmaresul liderului mondial este impresionant la Antipozi. A disputat zece finale aici și le-a câștigatpe toate.

”Denumirea arenei ar fi o decizie care ar trebui să aibă și influența guvernului. Eu sunt pentru, dar nu depinde de mine. Cu siguranță susțin ca Novak să fie recunoscut într-un fel sau altul pentru realizările sale incredibile aici în Australia”, spunea Craig Tiley, în cadrul emisiunii ”Rock ‘n’ Roll Tennis Podcast”, la sfârșitul lunii septembrie.

Citește și: Topul celor mai buni tenismeni din istorie. Cine este lider și ce loc onorabil ocupă Ilie Năstase

Novak Djokovici stă foarte bine și la capitolul financiar. El a obținut, doar din tenis, 175.281.484 de dolari, iar în primele zece luni ale anului 2023 și-a sporit veniturile cu zece milioane de dolari. La aceste sume se adaugă și contractele de sponsorizare, de imagine și reclamele.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele