26 oct. 2023 | 17:11

Simona Halep, explicație pentru situația în care se află: ”Îți dau cu lopata în cap”

SPORT
Simona Halep, explicație pentru situația în care se află: ”Îți dau cu lopata în cap”

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată patru ani, Jucătorea a făcut apel la TAS, dar, indiferent de rezultat, cariera ei va avea de suferit. Explicația fostului antrenor al sportivei pentru ce a pățit aceasta.

”Nu mai înțelegi nimic după suspendarea asta”

Simona Halep traversează o perioadă extrem de grea în carieră după suspendarea de patru ani primită pentru dopaj, cea mai drastică pedeapsă în istoria recentă a tenisului. Ea încearcă să-și facă dreptate și a făcut apel la TAS, unde a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi suspendarea primită ”să fie redusă”.

Modul în care Simona Halep a fost scoasă în afara tenisului pentru o perioadă atât de lungă l-a mirat pe Andrei Pavel, unul dintre foștii antrenori ai fostului lider mondial, ”Cneazul” a analizat cazul sportivei din Constanța și a spus că nu se aștepta ca aceasta să fie pedepsită atât de drastic pentru dopaj și să fie nevoită să aștepte atât de mult verdictul.

Simona Halep, explicație pentru situația în care se află: ”Îți dau cu lopata în cap”

Andrei Pavel și Simona Halep.

Ce poți să spui? E super trist ce se întâmplă și e de neînțeles. Toate lucrurile care se întâmplă în jurul acestui caz… Mă așteptam să îi dea o suspendare de un an după ce au găsit acea substanță. Iar acum ar fi jucat. Așa ar fi trebuit să fie.

Chiar nu mai înțelegi nimic după suspendarea asta de patru ani. Sper să se rezolve cât mai repede. Întâi aștepți foarte mult verdictul, iar după aceea îți dau cu lopata în cap. E incredibil de trist! Eu sper ca Simona Halep să revină pe terenul de tenis și să își termine cariera cum merită, nu în felul acesta”, a spus Andrei Pavel, citat de sport.ro.

Ce a spus Andrei Pavel despre reacția Serenei Williams

Andrei Pavel, cel care a ocupat  locul 13 în lume în 2004, a mai afirmat că speră ca Simona Halep să revină pe terenul de tenis și să își termine cariera cum merită, nu în felul acesta. Mai mult, el a comentat și ironiile Serenei Williams la adresa româncei. Aceasta a scris pe Twitter: „8 e un număr mai bun”.

”Când aud și pe social media, pe Instagram sau Twitter, Serena să spună asemenea lucruri… Nu mai înțelegi nimic din ce se întâmplă. Când vezi luptele astea online, care nu au niciun rost în sport, e păcat”, a adăugat Andrei Halep.

Citește și: Cazul Simona Halep a ajuns în Parlamentul European. Patrick Mouratoglou, desființat: ”Este principalul vinovat”

Perspective sumbre pentru Simona Halep la TAS

Simona Halep este acuzată de dopaj cu Roxadustat, dar și de neregului în pașaportul biologic, iar un avocat, specializat în acest gen de cazuri, îi dă o veste proastă. Acesta spune că apelul la TAS,  unde perspectivele sunt sumbre, nu-i va salva cariera. Cristian Cernodolea susține că în cazul în care  ar fi avut argumente foarte solide, apărătorii jucătoarei le-ar fi folosit în fața tribunalului din Londra și nu ar fi așteptat procesul de la Lausanne.

”Când vorbim despre cazuri de doping, vorbim de foarte multe elemente științifice care alcătuiesc un caz. De aceea, avem și un dosar de 8.000 de pagini la Simona Halep. Pentru că există foarte multe elemente științifice care, din păcate, nu pot fi contestate. (…)

 Și, dacă ar fi existat elemente care să conducă la un verdict de nevinovăție a Simonei Halep, nu cred că avocații ei n-ar fi exploatat aceste elemente.

Citește și: Simona Halep i-a dat lovitura decisivă lui la Patrick Mouratoglou. Dovada că ruptura este totală

Urmează să vedem decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, care va fi și decizia finală, iar până atunci nu cred că o putem considera sută la sută în culpă pe Simona. Dar șansele ca verdictul de la TAS să fie unul favorabil Simonei, din punctul meu de vedere, sunt infime”, a declarat avocatul român.

Fostul lider mondial a acumulat câștiguri totale de 40.203.437 de dolari în carieră. Simona Halep a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele