25 oct. 2023 | 15:43

OFICIAL | A fost anunțat orașul în care naționala României va înfrunta Israel în preliminariile EURO 2024

SPORT
OFICIAL | A fost anunțat orașul în care naționala României va înfrunta Israel în preliminariile EURO 2024

FIFA a anunțat marți programul din grupa I din preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024, iar astăzi am aflat și unde va juca naționala din Israel partidele cu România și Elveția. Programul a fost bulversat după ce pe 7 octombrie gruparea Hamas a comis un atentat terorist, iar acest gest a primit o ripostă dură din partea armatei statului evreu, așa că situația în zonă este extrem de tensionată.

S-a aflat unde se va juca meciul Israel – România din preliminariile EURO 2024

Programul din grupa din preliminariile europene din care face parte și naționala României a fost dat peste cap de atacul sângeros al grupării Hamas, din data de 7 octombrie. FIFA a amânat meciurile pe care naționala din Israel le avea programate în luna octombrie, cu Kosovo și Elveția și a transmis că celelalte partide nu se vor putea desfășura pe teritoriul acestei țări. Federația de Fotbal de la Tel Aviv a început imediat căutările pentru meciurile pe care trebuie să le găzduiască și a avut mai multe variante de lucru: Cipru, Grecia, Germania, Polonia și Ungaria.

Până la urmă s-a ajuns la soluția Cipru. Site-ul local One, susține că Federația din Israel a convenit cu cea din Cipru ca întâlnirile cu Elveția și România să se dispute în orașul Nicosia. Tot oficialii din această țară au decis că trebuie să sprijine foarte mult echipa națională și au transmis că reluatea campionatului este programată după cele patru meciuri ale primei reprezentative din preliminariile EURO 2024.

Cum arată programul naționalei din Israel

Cluburile din prima ligă se pot antrena, cu condiția ca terenurile de pregătire să aibă în apropiere bunkere, unde jucătorii să se poată adăposti în cazul unei alarme aeriene. Forul israelian a insistat și ca toți „stranierii” să fie lăsați să vină la reunire și pentru primele două partide, cu Kosovo și Elveția, chiar dacă 12 și 15 noiembrie nu sunt date în calendarul internațional, iar FIFA a confirmat această excepție.

Israel va juca 4 partide în 9 zile în preliminariile EURO 2024
Kosovo – Israel (12 noiembrie)
Israel – Elveția (15 noiembrie)
Israel – România (18 noiembrie)
Andorra – Israel (21 noiembrie)

România este echipa de pe primul loc, cu 16 puncte în opt meciuri, urmată de Elveția, 15 puncte în șapte partide, în timp ce Israel ocupă poziția a treia cu 11 puncte în 6 confruntări.