18 oct. 2023 | 12:10

Jucător la Juventus, suspendat pentru pariuri. Dezvăluiri uluitoare despre dependența sa și amenințări: ”Am încetat să dorm noaptea. Datoria mă obseda”

SPORT
Jucător la Juventus, suspendat pentru pariuri. Dezvăluiri uluitoare despre dependența sa și amenințări: ”Am încetat să dorm noaptea. Datoria mă obseda”

Fotbalistul lui Juvestus Torino, Nicolo Fagioli, se află în centrul unui scandal de amploare după ce a fost acuzat că a pariat pe diferite meciuri. Acesta a făcut declarații șocante Parchetului Federal din Italia desre suma exorbitantă pe care a pariat, despre site-urile clandestine și despre dependența pe care o are.

Dezvăluirile făcute de jucătorul lui Juventus Torino

Fotbalul italian a fost zguduit de un nou scandal uriaș, deși nu au trecut nici 20 de ani de la celebrul ”Calciopolli”. De data aceasta din cauza pariurilor. după ce mai mulți jucători de top sunt anchetați pentru că au pariat pe platforme ilegale.

Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus, a dat declarații la Parchetul Federal, publicate de Tuttosport. El a făcut dezvăluiri uluitoare și a admis că este dependent de pariuri și că a strâns datorii în valoare de un sfert de milion de euro. Mai mult, mijlocașul a mărturisit că a fost amenințat dacă nu dădea banii înapoi.

Jucător la Juventus, suspendat pentru pariuri. Dezvăluiri uluitoare ale fotbalistului despre dependența sa și amenințări: ”Am încetat să dorm noaptea. Datoria mă obseda”

Nicolo Fagioli joacă la Juventus Torino. Sursa foto: Profimedia

Am încetat să dorm noaptea. Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât datoria mă obseda mai mult. Sumele pe care le datoram au continuat să crească și m-am gândit că doar dacă continui să joc îi voi recupera.

`O să-ți rupem picioarele` mi-au spus ei. Datoria a ajuns atât de mare încât chiar dacă aș fi câștigat la pariuri n-aș fi primit nimic, totul avea doar să se scadă din suma de bani pe care o datoram”, a declarat Nicolo Fagioli, potrivit Tuttosport.

”Eram într-o starea de stres din cauza datoriilor acumulate”

Fotbalistul lui Juvestus a mai dezvăluit că a fost  introdus în lumea pariurilor ilegale de un alt jucător italian, Sandro Tonali, care evoluează la Newcastle. Totul s-a întâmplat în anul 2021, în timpul unei acțiuni la naționala Under 21 a Italiei.

Mi-a sugerat să joc pe un site ilegal. L-am văzut jucând și l-am întrebat ce face. Mi-a spus că astfel nu lăsăm vreun semn, că nu putem fi prinși. Si m-a îndemnat să mă înregistrez pe site-ul cu pricina. Am pus primele pariuri pe evenimente de tenis si apoi de fotbal”, se arată în rechizitoriu.

Nicolo Fagioli a mai mărturisit că a pus sume uriașe la pariuri pentru a recupera banii. De asemenea, a spus că după transferul la Juventus ajunsese să fie foarte stresat din cauza datoriilor și atunci a înceout să parieze și pe meciurile de fotbal.

”La început pariezi pentru că ai timp liber, te antrenezi dimineața și apoi ai ziua liberă. Joci pentru a învinge plictiseala, pentru a simiți adrenalină. Ceilalți o făceau. Nu mi-am pus întrebarea dacă aceste site-uri sunt ilegale sau nu, pentru mine deferența dintre site-ul legal și ilegale consta în faptul că pe cel ilegal se poate juca pe credit.

A fost distractiv o perioadă, apoi, din ianuarie 2022, când am ajuns la Torino eram într-o starea de stres din cauza datoriilor acumulate și din septembrie anul trecut am început și cu fotbalul. Am pus sume uriașe pentru a încerca să recuperez”, a declarat mijlocașul Parchetului italian.

Suspendat și amendat

Nicolo Fagioli  a fost găsit vinovat de încălcarea articolului 24 din codul fotbalului italian, care interzice pariurile la evenimentele fotbalistice organizate de FIGC, UEFA şi FIFA.

În acest context, mijlocașul a primit o suspendare de şapte luni după ce a recunoscut că a pariat pe meciuri de fotbal și o amendă de 12.500 de euro, a decis procurorul Federaţiei italiene de fotbal (FIGC). De asemene, va trebui să participe la şedinţe de tratament pentru a lupta cu dependenţa sa de jocurile de noroc.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele