15 oct. 2023 | 20:02

Scandalul pariurilor în fotbalul italian. Unul dintre cei mai importanți fundași ai Italiei ar fi implicat în rețea

SPORT
Scandalul pariurilor în fotbalul italian. Unul dintre cei mai importanți fundași ai Italiei ar fi implicat în rețea

Mai mulți fotbaliști italieni sunt în centrul unui scandal de amploare, după ce au fost acuzați că au pariat pe diferite meciuri. Printre aceștia s-ar afla și un fost findaș al lui Juventus și al naționalei Italiei. Ce a făcut acesta.

Un fotbalist de top a pariat un milion de euro

Fotbalul italian este zguduit de un nou scandal uriaș, deși nu au trecut nici 20 de ani de la celebrul „Calciopolli”. De data aceasta din cauza pariurilor. după ce mai mulți jucători de top sunt anchetați pentru că au pariat pe platforme ilegale.

Cele mai mari probleme pare să le aibă Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus. Despre acesta, presa din ”Cizmă” a dezvăluit că ar fi pariat sume exorbitante, inclusiv pe meciuri din Serie A, și ar fi acumulat datorii de peste un milion de euro.

Sandro Tonali (23 de ani), Nicola Zalewski (21 de ani) și Nicolo Zaniolo (24 de ani), alături de Nicolo Fagioli, sunt acuzați de Federația Italiană de Fotbal că au pariat. Dar alte nume mari din fotbalul italian ar fi implicate în acest scandal. Printre aceștia si unul dintre cei mai importanți fundași care au jucat la Juventus Torino în ultimii ani.

Scandal uriaș în fotbalul italian. Unul dintre cei mai importanți fundași ai Italiei ar fi implicat în rețeaua de paruri

Leonardo Bonucci s-a transferat de la Juventus Torino la Union Berlin. Sursa foto: Profimedia

Internaționalul italian discuta pe WhatsApp despre pariuri

Leonardo Bonucci (36 de ani), care a semnat în această vară cu Union Berlin, este și el suspectat că ar fi făcut parte din această rețea de pariuri.

După ce anchetatorii i-au confiscat telefonul lui Nicolo Fagioli au descoperit că mijlocașul lui Juventus discuta cu Leonardo Bonucci despre pariuri. Internaționalul italian riscă să fie suspendat șase luni și poate să primească o amendă de 15.000 de euro pentru că nu l-a denunțat pe fostul său coleg de la Juventus Torino.

Procurorii, in cantonamentul Italiei

În urmă cu câteva zile, jucătorii naționalei Italiei s-au trezit cu procurorii în cantonament, iar Nicolo Zaniolo și Sandro Tonali, ambii jucători în Premier League, la Aston Villa, respectiv Newcastle, au fost interogați. Cei doi nu au jucat în meciul contra Maltei, scor 4-0, din preliminariile pentru Eieo 2024 și au revenit la cluburile lor.

Tonali și Zaniolo au pariat! Zaniolo a făcut-o chiar și în timp ce era pe bancă în timpul unui meci din Cupa Italiei”, a susținut fostul impresar Fabrizio Corona, potrivit Gazzetta dello Sport.

Acheta procurorilor este în plină desfășurare și, probabil, întregul proces va dura o lungă perioadă de timp, deoarece obiectivul principal al anchetatorilor este de a descoperi identitățile celor care conduc aceste rețele de pariuri ilegale.  Dacă vor fi găsiți vinovați, fotbaliștii în cauză riscă suspendări de până la trei ani.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele