12 oct. 2023 | 15:48

Gigi Becali declară război drogurilor și vrea să promoveze o lege foarte dură. „Sărim pe mașini de nebuni, ca dracii?! Păi, cum facem?”

SPORT
Gigi Becali declară război drogurilor și vrea să promoveze o lege foarte dură. „Sărim pe mașini de nebuni, ca dracii?! Păi, cum facem?”

Gigi Becali este decis să se implice în lupta contra traficului și consumului de droguri. Patronul FCSB a luat această decizie după ce a văzut valul de accidente din România în care au fost implicați șoferi care se aflau sub influența substanțelor interzise.

Gigi Becali vrea o lege care să pedepsească mai dur traficanții și consumatorii de droguri

Gigi Becali își dorește foarte tare ca în România legea să fie schimbată și să existe prevederi mult mai dure pentru cei care fac trafic de droguri sau pentru cei care consumă. Patronul FCSB are multe legături în lumea politică și promite că va pune umărul și că își va convinge apropiații să schimbe legea. Omul de afaceri a finanțat la un moment dat un partid și a fost deputat și europarlamentar. O bună perioadă a făcut parte din Partidul Național Liberal, dar apoi a activat ca independent.

„Țară mai sigură ca România nu există. E cea mai sigură din lume țară! O să rezolvăm și treaba cu drogurile astea. Că o să fac eu o lege în care, drogatul când iese la volan, 10 ani… Și trei ani de pușcărie. Sigur, nu că mai zice judecătorul… Îți dau trei ani pușcărie că ești la volan drogat. Trei ani pușcărie, siguranță. Și 10 ani nu mai ai tu carnet. Gata, la revedere. O să vedeți. Le punem noi la punct. O să propun eu lege.

Vrem țară ca afară, vrem România curată. Trebuie să facem legi: drogații în pușcărie, carnete luate. Trebuie să curățăm țara! Dar trebuie făcute legi. Ești drogat? Gata, pușcărie direct. De aici, în cătușe la procuror și în pușcărie direct.

Păi, te droghezi la volan? Criminalul! La pușcărie. Și nu mai ai carnet deloc. La volan beat? Criminalule, și tu trei ani carnetul luat, și tu pușcărie”, a declarat Gigi Becali, într-o conferință de presă pe care a susținut-o în fața palatului din Aleea Alexandru.

Gigi Becali: „Sărim pe mașini de nebuni, ca dracii?!”

Gigi Becali a avut mereu un discurs ferm pe această temă. Patronul FCSB nu este de acord nici cu cei care susțin că forțele de ordine au greșit în cazul Eduard Giosu. Apropiații unui bărbat de 30 de ani susțin că acesta a fost bătut de polițiști, iar în spațiul public au apărut mai multe filmări care îl arată pe acesta cum se lovește singur de mașini și la un moment dat chiar se aruncă în cap. În această speță există o anchetă.

„Păi cum vine asta? Droguri, că mă droghez, dar nu, că doar consum. Dar nu fac. Păi, bă, n-ai avut legătură cu ăla care face traficul? Te bag în participare, complice cu el. Că ești complice și că ai tăinuit traficul. Și tot îți dau niște pușcărie, ca să nu te mai droghezi.

Păi ce facem? Țara drogurilor? Păi noi suntem o țară ortodoxă, de Hristos, nu de droguri, făină pe la nas și nebunii să sărim pe mașini. Hai că sărim pe mașini și apoi e vinovat polițistul, mă. N-am nicio treabă, că a murit băiatul ăla, săracul taică-su. Bă, dar dacă el sare pe mașini în cap… Și apoi, vezi doamne l-a bătut Poliția, mă. Când nu face Poliția ordine: «păi, polițistul n-a intervenit». Când intervine: «păi, prea agresiv».

Păi cum facem, mă, atunci? Hai să ne drogăm, să ne dezbrăcăm toți pe aici, că trebuie să ne educe poliția. Alergăm și sărim pe mașini de nebuni ca Dracii și zicem că nu-i problemă, că Poliția trebuie să vină să facă educație. Hai, lasă-mi în pace. Hai, la revedere”, a mai spus Gigi Becali.

Consumul de droguri din România a fost una dintre temele care au fost abordate joi, 12.10.2023, în ședința Consiliulului Suprem de Apărare a Țării.