12 oct. 2023 | 13:13

Războiul din Israel dă peste cap meciurile din grupa României. „Echipa națională nu are voie să plece în străinătate”

SPORT
Războiul din Israel dă peste cap meciurile din grupa României. „Echipa națională nu are voie să plece în străinătate”

Războiul din Israel și tensiunile uriașe din zonă, provocate de atacul sângeros al Hamas, dau peste cap programul din grupa din preliminariile EURO 2024, din care face parte și naționala României. UEFA a amânat încă o partidă, după ce a mutat duelul dintre Israel și Elveția.

Meciul Kosovo – Israel a fost amânat, din cauza războiului provocat de Hamas

Am intrat în a șasea zi a războiului provocat de teroriștii Hamas, din Fâșia Gaza, care au intrat pe teritoriul statului Israel și au început să tragă la întâmplare. După câteva ore de derută inexplicabilă, armata israeliană a ripostat dur și se pregătește acum de o ofensivă terestră de amploare, în acest sens fiind activați 300.000 de rezerviști.

Conform datelor oficiale, în cele două tabere s-au înregistrat 3.000 de morți, iar numărul răniților este și el foarte mare. Peste o sută de oameni au fost răpiți și duși în Fășia Gaza, iar militanții Hamas au transmis că vor ucide câte unul pentru fiecare salvă a adversarilor.

Tensiunile din zonă au dat peste cap programul din grupa României. UEFA a amânat prima oară meciul Israel – Elveția, programat la Tel Aviv la 12 octombrie, la fel ca duelul dintre Belarus și România. Oficialii au încercat timid o formă de protest sugerând că cele două partide ar trebui să se dispute în aceeași zi. Forul european a decis că duelul dintre Israel și Elveția să fie reprogramat în ziua de 15 noiembrie.

Naționala din Israel va avea un program infernal luna viitoare, ceea ce ar putea avantaja naționala lui Edi Iordănescu. echipa conducă de Alon Hazan va avea trei confruntări într-o săptămână: pe 15 noiembrie, cu Elveția (acasă)pe 18, tot pe teren propriu, în fața României și pe 21 în Andorra.

Nicolae Stanciu, în meciul România – Israel 1-1, din data de 9 septembrie 2023. Sursa FOTO: SPORT PICTURES

UEFA a decis să amâne meciul Kosovo -Israel

UEFA a anunțat astăzi că a decis să amâne și duelul Kosovo -Israel, programat pe 15 octombrie, în ziua în care România va înfrunta Andorra, pe teren propriu. Acesta a fost planul oficialilor din Israel încă de la început, dar cei de la UEFA au fost destul de reticenți și nu fost de acord cu argumentul că jucătorii israelieni nu se vor putea concentra la fotbal, din cauza problemelor din țară. Au cedat însă în momentul în care li s-a transmis că: „Autoritățile din Israel nu permit naționalei lor să călătorească în străinătate”.

Nu s-a luat încă o decizie pe ce dată se va juca duelul Kosovo – Israel, dar există deja o variantă de lucru pentru luna decembrie, după finalul preliminariilor pentru EURO 2024.

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

Belarus – România (21:45, Antena 1), Andorra – Kosovo (joi)
România – Andorra (21:45, Prima TV), Elveția – Belarus (15 octombrie)
Israel – Elveția (15 noiembrie)
Israel – România, Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo (18 noiembrie)
România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21 noiembrie)
Kosovo – Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)