11 oct. 2023 | 00:00

Fanii lui Dinamo nu uită și nu iartă. Ce mesaj au transmis după ce Dorin Rotariu a semnat cu FCSB: ”Ne-ar fi plăcut să nu uiți””

SPORT
Fanii lui Dinamo nu uită și nu iartă. Ce mesaj au transmis după ce Dorin Rotariu a semnat cu FCSB: ”Ne-ar fi plăcut să nu uiți””

Dorin Rotariu, fostul dinamovist, a semnat un contract cu FCSB. Acesta se alătură unei liste cu alți jucători care au evoluar pentru echipa din Ștefan cel Mare și apoi s-au transferat la formația lui Gigi Becali. Fanii dinamoviști au reacționat după trădarea fotbalistului și i-au reamintit ce spunea în urmă cu nouă ani.

Mesajul fanilor lui Dinamo pentru Dorin Rotariu

Gigi Becali l-a adus la FCSB pe Dorin Rotariu (28 a ni), care era liber de contract din august. Fostul fotbalist al lui Dinamo a semnat o înțelegere valabilă până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire din partea clubului pentru încă doi ani. Astfel, el revine în fotbaul românesc după o aventură de șase ani la cluburi din străinătate.

Dorin Rotariu are un salariu uriaș la FCSB și va fi al treilea cel mai bine plătit jucător din lotul roș-albaștrilor. El va încasa 240.000 de euro pe an, unul dintre cele mai mari salarii din campionatul românesc. După transferul la marea rivală, fanii alb-roșiilor au reacționat și au transmis un mesaj penru Dorin Rotariu.

Fanii lui Dinamo nu uită și nu iartă. Ce mesaj au transmis după ce Dorin Rotariu a semnat cu FCSB: ””Ne-ar fi plăcut să nu uiți””

Dorin Rotariu, în 2016, la un meci Dinamo – Steaua. Sursa foto: Sport Pictures

Ei au amintit și de episoduol din 2014, când l-au atacat pe fotbalist pentru că semnase un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan, la acea vreme soție a antrenorului de la FCSB, Laurențiu Reghecampf.

”Ne-am bucurat când a ajuns în Ștefan cel Mare, chiar dacă originile lui nu aveau legătură cu Dinamo, ba dimpotrivă. Am sperat împreună că am găsit un nou puști minune pentru fotbalul românesc.

L-am iertat și am trecut peste ce s-a întâmplat în 2014. A explodat și a reușit să plece în fotbalul mare, așa cum și-a dorit. Mai departe ne poate explica el ce nu a mers.

În orice caz, noi știm că nu o face pentru bani. E fotbalist profesionist, are talent, principii și tot ce trebuie. Mult succes, Dorin. Noi nu uităm momentele frumoase. Ne-ar fi plăcut ca nici tu să nu uiți”, au transmis suporterii ”câinilor”.

Ce spunea Dorin Rotariu când juca la Dinamo

Dorin Rotariu a evoluat cinci ani pentru Dinamo, între 2012 și 2017, iar fanii ”câinilor roșii” au publicat un video din acea perioadă, în care fotbalistul spunea că nu va trăda și nu va juca la marea rivală.

”Nu am trădat și nu am să trădez indiferent de agenții mei și de prieteni. Am venit la Dinamo pentru a face performanță, să pun suflet și să ajung în Europa.

Lupt pentru suporteri, mă gândesc tot timpul la ei. Punctul lor de vedere contează foarte mult pentru mine. Fără ei, nu veneam la Dinamo”, afirma Dorin Rotariu când era la Dinamo.

Citește și: Ce spune Gigi Becali despre transferul lui Dorin Rotariu. Din șomer de lux a intrat în Top 3 salarii la FCSB

Dinamo ar fi dorit să îl transfere pe Dorin Rotariu în această perioadă, dar el căuta un club în străinătate și nu le-a oferit niciun răspuns șefilor din Ștefan cel Mare.

Dorin Rotariu a plecat din România în ianuarie 2017, atunci o părăsea pe Dinamo pentru a semna cu Club Brugge, belgienii au plătit pentru transferul lui 2,2 milioane de euro. 30 de goluri și 21 de pase decisive a reușit acesta în trei sezoane petrecute la Dinamo.

Dorin Rotariu, pe lista foștilor dinamoviști ajunși la rivala FCSB

Dorin Rotariu este al 20-lea fotbalist care semnează cu FCSB de când patronul echipei este Gigi Becali, după ce înainte evoluase pentru marea rivală Dinamo. Cel mai recent caz a fost cel al lui Deian Sorescu, împrumutat de vicecampioană de la Rakow în a doua parte a stagiunii precedente.

Citește și: Gigi Becali îi umple de bani pe jucătorii de la FCSB, patronul a spus în direct toate sumele. Cât costă Siyabonga Ngezana, după doar șase meciuri

Pe lista foștilor dinamoviști care au ajuns la FCSB se află nume precum Dorinel Munteanu, Gabriel Tamaș, Ciprian Marica, Adrian Cristea, George Țucudean sau Harlem Gnohere.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele