10 oct. 2023 | 20:39

Polița RCA „pentru bogați”, care te scapă de griji: detaliul care face diferența, atunci când faci un accident auto

ACTUALITATE
Polița RCA

Se pare că șoferii români vor să stea cât mai liniștiți în cazul în care sunt implicați într-un eveniment rutier nefericit.

Așa se face că aproximativ 100.000 de șoferi de la noi din țară au optat pentru a-și alege ei singuri cine le plătește dauna pe RCA.

Dai un ban, dar stai în față

Desigur, vorbim despre o opțiune care nu e gratis. Contra unei anumite sume de bani, și tu poți să beneficiezi de acest drept despre care șoferii spun că-ți oferă confortul de a fi relaxat și a pune capul liniștit noaptea pe pernă. Vezi aici de ce poți primi o amendă de 2.000 de lei ca șofer în România

Astfel, opțiunea de asigurare RCA cu decontare directă se dovedește mai mult decât utilă.

Cât te costă polița RCA specială

„Prețul mediu plătit de șoferii români pentru clauza decontare directă, în primele șase luni din 2023, a rămas constant comparativ cu perioada similară a anului trecut, adică 109 lei pe an, aceasta fiind o premieră în istoria sistemului”.

Vezi aici cum se schimbă legea RCA pentru șoferii români

Potrivit explicațiilor roviniete.ro, „decontarea directă reprezintă un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor oferit de asigurătorii RCA propriilor asigurați. Acest serviciu trebuie oferit în mod obligatoriu de către asiguratori, dar achiziționarea lui este opțională, în funcție de nevoile și dorințele asiguratului.

Prin intermediul decontării directe, în caz de accident, dacă ești artea păgubită/nevinovată, îți poți repara vehiculul prin intermediul asigurării RCA, plătind o primă suplimentară care diferă în funcție de fiecare companie de asigurări. În ceea ce-l privește pe asigurătorul dvs., acesta va recupera ulterior valoarea daunelor de la asigurătorul celuilalt șofer vinovat pentru producerea accidentului”.

Sursa citată mai notează că este important de menționat că această clauză este opțională și nu limitează dreptul șoferului păgubit de a se adresa direct asigurătorului șoferului vinovat pentru recuperarea prejudiciului.