06 oct. 2023 | 13:51

Doliu în fotbalul românesc. Un fost internaținal a murit la vârsta de 62 de ani

SPORT
Doliu în fotbalul românesc. Un fost internaținal a murit la vârsta de 62 de ani

Doliu în fotbalul românesc. Un fostul mijlocaș, care a îmbrăcat tricourile echipelor Dinamo, Steaua, Farul Constanța sau FC Argeș,  a murit vineri, 6 octombrie, la vârsta de 62 de ani.

Fostul internațional a murit la 62 de ani

Clubul Farul Constanța a anunțat decesul fostului fotbalist Dorel Zamfir. Acesta s-a născut pe 30 septembrie 1961 în Vișeu de Sus, județul Maramureș. Fostul mijlocaș și-a făcut junioratul la FC Constanța, unde a debutat la nivel de seniori.

A evoluat la Farul până în 1979 și este unul dintre jucătorii care au participat la Campionatul Mondial de tineret din Australia (1981), alături de Rednic, Andone, Gabi Balint sau Romulus Gabor. România a ocupat ultima treapă a pșodiumului, iar generația lor a fost numită ”Generația Cangurilor”.â

Citește și: Doliu în lumea sportului românesc. A murit la 51 de ani, într-un accident de mașină. Ce mesaj sfâșietor a transmis fiica sa

”După ce și-a serbat ziua, a plecat lăsându-le îndurerate și cu multe lacrimi pe soția, mama și fiica sa. Să-i fie drumul lin și să fie iertat de bunul Dumnezeu! Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 13:00, la cimitirul Reînvierea din București!”, au anunțat rudele fostului fotbalist.

A fost campion cu Dinamo

Fostul mijlocaș s-a transferat la Dinamo pentru care a adunat 27 de partide și a marcat două goluri în perioada 1980-1982. În Ștefan cel Mare, Dorel Zamfir a câștigat un titlu de campion în sezonul 1981-1982 și Cupa României în același sezon.

De asemenea, Dorel Zamfir a îmbrăcat tricoul Stelei, în care a adunat opt apariții. Îîn 1983 a ajuns la FC Argeş unde a jucat timp de 6 ani, perioadă în care a adunat 196 de meciuri şi 17 goluri în tricoul alb-violet.

Citește și: Doliu în fotbalul românesc. A murit antrenorul care a condus FC Brașov în „dubla” cu Inter Milano, formația în care juca brazilianul Ronaldo

Fostul fotbalist a mai jucat pentru Gloria Bistrița și s-a retras din activitate la Flacăra Moreni. În total, a adunat 250 de meciuri în Divizia A şi 24 de goluri.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele