04 oct. 2023 | 15:48

Ion Țiriac, încă o reacție acidă despre cazul Halep. ”Simona are o singură vină”

SPORT
Ion Țiriac, încă o reacție acidă despre cazul Halep. ”Simona are o singură vină”

Ion Țiriac a rupt tăcerea în cazul Simonei Halep abia după ce sportiva a fost suspendată patru ani după ce a fost depistată pozitiv. Miliardarul a avut o altă reacție dură și a spus care este singura greșeală făcută de fostul lider modial.

Care e singura vină a Simonei Halep

Simona Halep a așteptat aproape un an un verdict în cazul de dopaj în care este implicată și a primit patru ani de suspendare. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut două capete de acuzare: testul pozitiv cu roxadustat şi probleme în paşaportul biologic.

Ion Țiriac. cel care i-a îndrumat cariera Simonei Halep din umbră, o sușține necondiționat pe sportivă și a avut o nouă reacție acidă în cazul de dopaj. Miliardarul este de părere că dubla câștigătoare de Grand Slam are o singură vină, faptul că nu a verificat lista de medicamente pe care echipa ei o avea.

Cu Simona Halep se complică treburile şi mai mult, începe ea să aibă dreptate decât altcineva. De ce? (…) Ea are o singură vină, părerea mea. Faptul că nu a verificat ca echipa ei să îi scrie lista aia de medicamente ce a luat acolo, cum a făcut Andreea Răducanu. Aici, echipa ei trebuia să justifice de ce i-a dat, cum i-a dat şi aşa mai departe.

Nu poţi să-mi spui că vineri e negativă şi luni e pozitivă, iar comisia asta care a judecat-o să spună `suntem de acord că a fost viciată”, a spus Ion Ţiriac, citat de as.ro.

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep: proces de 100 de milioane de euro

Omul de afaceri a sfătuit-o pe Halep să deschidă un proces de proporții și să dea în judecată pe toată lumea petru a cere despăgubiri. Ion Ţiriac a afirmat că fostul lider mondial ar trebui să ceară în instanţă daune de minim 100 de milioane de euro.

”Dacă aş fi Simona, aş da în judecată Federaţia Internaţională, i-aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, ITIMA, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa…

Citește și: Serena Williams, pusă la punct la aproape o lună după ce a atacat-o pe Simona Halep: ”Știi cum e cu ăla care moare de grija altuia”

E vorba de 100 de milioane, nu de un milion. Aş face-o, începând cu Federaţia Internaţională, IŢIA, MITIA, WADA, cu cel care mi-a dat asta”, a afirmat Ion Țiriac în urmă cu câteva zile.

Avocatul Simonei Halep avertizează firma canadiană

Simona Halep a dat în judecată, în urmă cu două luni, firma din Canada care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat, despre care susține că e cauza dopajului. În motivarea instanței există, însă, specificat faptul că există varianta ca suplimentul nutritiv să fi fost contaminat, doar că se precizează că substanța găsită în organismul Simonei Halep provenea și din altă sursă.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep i-a amenințat pe canadienii care au vândut suplimentul contaminat. Unul dintre acționarii firmei a fost martorul acuzării în procesul de la Sport Resolutions și a susținut că nu a greșit cu nimic.

Citește și: Simona Halep și-a schimbat lookul. Fostul lider mondial arată spectaculos

Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere”, a declarat Bogdan Stoica.

Avocatul susține că firma canadiană este în culpă pentru că cei care o conduc nici măcar nu au știut de unde au luat ingredientele pentru suplimentul Keto MCT.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele