03 oct. 2023 | 09:38

Suma jenantă pe care o primește Mihai Neșu de la statul român. Din Olanda primește de 30 de ori mai mult

SPORT
Suma jenantă pe care o primește Mihai Neșu de la statul român. Din Olanda primește de 30 de ori mai mult

Mihai Neșu a suferit, în 2011, un accident care i-a schimbat viața definitiv și l-a lăsat într-un scaun cu rotile. Pentru că intră în categoria persoanelor cu dizabilități, el primește pensie de la statul român. Iată ce sumă jenantă încasează.

Câți bani primește Mihai Neșu de la statul român

Pe 10 mai 2011, viața lui Mihai Neșu avea să se schimbe radical. Acesta s-a ciocnit de un coechipier în timpul unui antrenament al echipei FC Utrecht și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au pus un diagnostic crunt: ruptură de vertebră cervicală. Fostul fotbalist a rămas paralizat și de atunci își duce viața într-un scaun cu rotile.

Fostul fotbalist beneficiază de o pensie atât din partea statului român, cât și din partea celui olandez. Dacă din Olanda. Mihai Neșu încasează o sumă importantă, mai exact 3.000 de euro, cea din România este de 30 de ori mică. Astfel, fostul fundașul primește o pensie de doar 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro.

Suma jenantă pe care o primește Mihai Neșu de la statul român. Din Olanda primește de 30 de ori mai mult

Mihai Neșu, în perioada în care juca la FCSB.

„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară, trebuie să încerc, să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.

Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic, majoritatea persoanelor cu dizabilități dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a spus Mihai Neșu în urmă ci câteva luni, pentru Antena 3 CNN.

”E greu să ai dizabilități și să nu te sprijine statul”

Mihai Neșu nu s-a descurajat după accident și acum își folosește experiența pentru a ajuta oamenii cu dizabilități prin intermediul fundației sale. El a mai spus că în acești ani de când viața i s-a schimbat complet a cunoscut foarte multe persoane cu dizabilități care se confruntă cu mari probleme financiare.

După tragedia trăită de el, Mihai Neșu Neșu le-a întins o mână celor care au trecut prin probleme similare și construiește în Oradea ”Complexul de recuperare Sfântul Nectarie”, care vine în sprijinul copiilor cu dizabilităţi neuromotorii.

Citește și: Tragedie îngrozitoare în sportul românesc. Un fotbalist de doar 19 ani a murit într-un accident rutier în urma căruia mașina a luat fo

”Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile. Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi.

Eu nu mă pricep, nu știu ce s-ar putea face, dar e greu să fii și cu dizabilități și să nu ai sprijin din partea statului”, mai afirma Mihai Neșu.

”Mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc”

Cazul lui Mihai Neșu i-a pus pe gânduri chiar și pe medicii din Olanda, iar fostul fotbalist a mărturisit că aceștia au fost surprinși că a mai trăit după cumplitul accident.

”Chiar un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 de persoane din 100 mor în situația mea. Adică, eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța.

Citește și: Tragedie în lumea sportului. Fotbalistul Gilberto Hernandez Bultron, rivalul lui Messi, a fost împușcat mortal în plină stradă

Totuși, a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit. Din operația de cinci ore, trei ore s-au chinuit să oprească sângerarea. Minunea a fost că n-am rămas cu sechele după problema asta”, a mai povestit Mihai Neșu.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele