Premieră mondială în știință: Șoarecii paralizați merg din nou. Cum funcționează la oameni, ce spun cercetătorii
Procedura revoluționară a măduvei spinării restabilește neuronii și le permite șoarecilor paralizați să meargă din nou.
Oamenii de știință au permis șoarecilor paralizați să meargă din nou prin restabilirea neuronilor după o leziune a măduvei spinării. Această descoperire deține „promisiunea semnificativă” pentru persoanele care speră să-și recapete mișcarea după ce au suferit accidente grave.
O echipă de neurologi de la UCLA, Institutul Federal de Tehnologie Elvețian și Universitatea Harvard a reușit acest lucru regenerând neuroni specifici înapoi în regiunile lor țintă naturale. Acest lucru a condus la recuperarea după leziuni complete ale măduvei spinării la șoareci.
Cum ar putea fi tratată paralizia la oameni
Cercetătorii s-au angajat în acest studiu pentru a determina dacă direcționarea regenerării axonilor din subpopulații neuronale specifice către regiunile lor țintă naturale ar putea duce la restabilirea funcțională semnificativă după leziuni ale măduvei spinării la șoareci. Ei au folosit inițial analize genetice avansate pentru a identifica grupurile de celule nervoase care sporesc îmbunătățirea mersului după o leziune parțială a măduvei spinării.
„Studiul nostru oferă perspective cruciale asupra complexității regenerării axonilor și a cerințelor pentru recuperarea funcțională după leziuni ale măduvei spinării”, spune dr. Michael Sofroniew, profesor de neurobiologie la David Geffen School of Medicine din UCLA, într-un comunicat de presă.
Atunci când abordarea a fost rafinată pentru a include semnale chimice pentru a atrage și a ghida regenerarea acestor axoni către măduva spinării țintă naturală, șoarecii au prezentat îmbunătățiri semnificative în capacitatea lor de mers. Cercetătorii concluzionează că aplicarea principiilor stabilite în munca lor „va debloca cadrul pentru a obține o reparare semnificativă a măduvei spinării lezate și poate accelera repararea după alte forme de leziuni și boli ale sistemului nervos central care afectează mersul”.
Cu toate acestea, echipa a subliniat că complexitatea implicată în promovarea regenerării pe distanțe mai lungi la alte specii decât rozătoarele poate reprezenta provocări și ar putea întârzia aplicarea acestor descoperiri la oameni. Cu toate acestea, progresele realizate în acest studiu marchează un pas semnificativ în înțelegerea reparării măduvei spinării și deschid noi căi pentru tratarea leziunilor măduvei spinării.
Tratarea paraliziei la oameni ar marca un punct extrem de important în evoluția științei.