29 sept. 2023 | 17:53

Ianis Hagi, din nou titular la Deportivo Alaves. Ce notă a primit și care a fost concluzia spaniolilor

SPORT
Ianis Hagi, din nou titular la Deportivo Alaves. Ce notă a primit și care a fost concluzia spaniolilor

Ianis Hagi a fost din nou titular la Deportivo Alaves și de data aceasta s-a descurcat mult mai bine decât la primul meci. Jurnaliștii spanioli l-au lăudat și i-au acordat una dintre cele mai mari note din echipă și spun că are șanse mari să înceapă în primul 11 și în etapa următoare.

Ianis Hagi, lăudat după meciul Celta Vigo – Deportivo Alaves 1-1

Jurnaliștii spanioli au fost uimiți când au văzut formula de start pe care antrenorul lui Deportivo Alaves a trimis-o pe teren în meciul din deplasare cu Celta Vigo. Se așteptau ca Ianis Hagi să nu prindă un tricou de titular, după prestația palidă din duelul de pe teren propriu cu Athletic Bilbao, pe care echipa gazdă l-a pierdut cu 2-0.

Doar că Luis García a surprins și a apelat din nou la jucătorul împrumutat, pe o perioadă de un an, de la Glasgow Rangers. Internaționalul român a fost destul de activ și a provocat eliminarea unui adversar, iar cu zece minute înainte de acest incident a fost fost foarte aproape să deschidă scorul, după o execuție senzațională din lovitură liberă. AS a scris că portarul advers a avut o „intervenție incredibilă”.

„De la mai puţin la mai mult, aşa cum a indicat Luis García Plaza într-o conferinţă de presă. Hagi a trecut neobservat o mare parte din prima repriză şi apoi a apărut în a doua. A fost aproape de a marca dintr-o lovitură liberă directă”, au scris jurnaliștii spanioli, de la noticiasdealava.eus, despre Ianis Hagi. Alaves a câștigat un punct pe terenul lui Celta Vigo, partida terminându-se la egalitate, 1-1.

Ianis Hagi a fost din nou titular la Deportivo Alaves: Sursa FOTO: Profimedia

Ce notă a primit Ianis Hagi

Pentru Ianis Hagi este al doilea duel pe care îl începe din primul minut la Deportivo Alaves, după ce a fost împrumutat de la Glasgow Rangers. Portalul SofaScore i-a acordat nota 7,5, una dintre cele mai mari de la Alaves. Doar Alex Sola (7.6) și Samuel Omorodion (8.1) au stat mai bine decât el.

Ianis Hagi a reușit 16 dintre cele 19 pase încercate, iar două dintre cele trei centrări încercate și-au găsit ținta. Internaționalul român a expediat cinci șuturi, dintre care două au fost cadrate și a câștigat patru dintre cele cinci dueluri, dar a și pierdut balonul de opt ori.

După acest rezultat de egalitate, Alaves a ajuns pe locul 15, cu șapte puncte, iar Celta Vigo a urcat pe locul 17, cu cinci puncte. Pentru echipa lui Ianis Hagi urmează un meci pe teren propriu cu Osasuna și jurnaliștii susțin că fiul „Regelui” are din nou șanse să joace încă din primul minut.