26 sept. 2023 | 13:36

De ce nu poate Gigi Becali să primească 13 milioane de euro, după ce a vândut fabrica de armament. „Cam doarme lumea”

SPORT
De ce nu poate Gigi Becali să primească 13 milioane de euro, după ce a vândut fabrica de armament. „Cam doarme lumea”

Gigi Becali se lăuda acum patru luni că a vândut unei companii americane fabrica de armament de la Drăgășani. De atunci, lucrurile bat pasul pe loc, iar patronul FCSB tot așteaptă să încaseze 13 milioane de euro, deși susține că actele sunt semnate. Tranzacția nu s-a finalizat pentru că lipsește un document de la statul român.

Gigi Becali a vândut fabrica de armament, dar încă nu a primit banii

Gigi Becali a vândut după 20 de ani Uzina Mecanică de la Drăgășani, devenită foarte atractivă, după ce s-a declanșat războiul din Ucraina. Compania avea însă nevoie de investiții serioase, iar patronul FCSB a decis că este mai bine să renunțe la ea și a cedat-o unei firme americane, deși ar fi putut să facă bani buni de pe urma conflictului de la granița României. Afacerea s-a parafat pentru 13 milioane de euro!

Înainte să semneze actele a notificat statul român, care avea dreptul de preemțiune, în sensul că ar fi putut să preia fabrica, dacă ar fi egalat această ofertă. Nu a existat interes, așa că Gigi Becali a mers mai departe cu această operațiune. Doar că de patru luni, lucrurile nu avansează deloc. Lipsește un document de la statul român!

„Am vândut Fabrica de Armament. Am trimis la Consiliul Concurenței, o hârtie banală, să dea americanii, 13 milioane, mă tot plimbă. Am luat avansul și mi-au zis oamenii că mai au nevoie de Consiliul Concurenței. Aștept să iau banii de luni de zile, nu pot să iau banii din cauza unei hârtii banale”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali face scandal și cere 13 milioane de euro

Gigi Becali se zbate în fiecare zi să găsească o soluție, dar bate doar la uși închise. L-a contactat chiar și pe președintele Consiliului Concurenței, dar nu a rezolvat nimic. Nu i-a rămas decât să-și „strige” supărarea în discuțiile cu jurnaliștii.

„L-am sunat pe Chirițoiu (Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței). Vreau să iau banii, vin în România banii. Ajutați-mă! Că să vadă Serviciile Secrete, că nu e vorba de ruși… Cam doarme lumea. Este vorba de americani, că este implicată și ambasada americană. Se știe despre ce este treaba! Asta este țara!”, a spus Becali la fanatik.ro.

Nu este pentru prima dată când Becali susține că are cumpărători pentru fabrică. Același lucru spunea și în urmă cu doi ani, când se plângea că nu poate să facă tranzacția, deoarece era anchetat într-un dosar de spălare de bani. Omul de afaceri din Pipera a preluat fabrica în anul 2004, împreună cu Asociația Salariaților de la Uzina Mecanică Drăgășani. Afacerea l-a costat 2,8 milioane de euro.