25 sept. 2023 | 20:02

Se va întâmpla în 10 ani: Vom trăi și vom lucra până la 120 de ani

ACTUALITATE
Se va întâmpla în 10 ani: Vom trăi și vom lucra până la 120 de ani

„Vom trăi și vom lucra până la 120 de ani – și va începe într-un deceniu”, avertizează un reputat medic pentru jurnaliuștii The Post.

Începând cu acest deceniu, modul în care trăim pe acest pământ se va schimba semnificativ, în sensul în care oamenilor le va crește speranța medie de viață, la nivel global.

Cine nu a visat să atingă măcar pragul de 100 de ani și să se bucure de o existență îndelungată, care să-i permită să-și cunoască toți descendenții? Ei bine, va fi posibil, nu doar scenariu de film.

La nivel mondial avem deja exemple vii ale unor oameni ce au atins vârste fabuloase, de peste 100 de ani și care ne dau speranțe cu privire la faptul că fiecare dintre noi poate ajunge să atingă această performanță remarcabilă.

Acest medic dă peste cap tot ceea ce știam despre speranța de viață

Totuși, până la 120 de ani de viață a reușit să ajungă un singur om, după evidențele oficiale, dar s-ar putea ca tot mai mulți dintre noi să apucăm această vârstă, cel puțin asta crede un medic celebru.

Ca referință, singura persoană recunoscută oficial ca a trăit peste 120 de ani a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile – și chiar și acel record a fost pus sub semnul întrebării, circulând teorii că fiica lui Calment se dădea de fapt drept ea .

Von Schwarz este un internist și cardiolog care lucrează pentru Centrul Medical Cedars Sinai, la Școala de Medicină David Geffen din UCLA și la Institutul Inimii al Spitalului din California de Sud.

Conform explicațiilor oferite de specialist, medicina va ajuta oamenii să trăiască tot mai mult, iar schimbările în practica medicală în acest sens se aplică deja de ani de zile, ceea ce înseamnă că în acest deceniu ar urma să vedem mulți oameni ajungând la vârste onorabile, de peste 100 de ani, grație noilor tehnologii medicale.

„În ultimii câțiva ani, am trecut de la ceea ce numim medicină reactivă la ceea ce numim acum medicină regenerativă, folosind în principal terapii cu celule stem”, explică von Schwarz.

„Chiar dacă celulele stem nu sunt aprobate de FDA, acesta este viitorul medicinei în care suntem capabili să reparăm daunele. Și prin repararea daunelor putem prelungi viața sau chiar reduce anumite procese de îmbătrânire.”