25 sept. 2023 | 15:50

Jurnalistul care l-a supărat pe Gigi Becali și pentru asta și-a pierdut locul de muncă: ”În urma presiunilor, am fost dat afară”

SPORT
Jurnalistul care l-a supărat pe Gigi Becali și pentru asta și-a pierdut locul de muncă: ”În urma presiunilor, am fost dat afară”

Un cunoscut jurnalist sportiv a povestit un episod controversat care l-a avut în prim plan pe Gigi Becali. Acesta a făcut presiuni ca ziaristul să fie dat afară de la un post de televiziune după un meci al FCSB-ului în Europa, Ce l-a deranjat atât de tare.

Cum a lăsat Gigi Becali un jurnalist fără serviciu

Într-o emisiune a postului de televiziune Sport.ro, au fost difuzate și comentate pe larg imagini din timpul meciului FCSB – Chelsea, din 2013. Atunci, antrenor era Laurențiu Reghecampf, iar Gigi Becali i-a ordonat o schimbare pe axa Argăseală-Mache-MM.

Gigi Becali a fost deranjat că acele imagini s-au repetat de foarte multe ori și a cerut conducerii postului tv să-l dea afară pe moderatorul emisinii, jurnalistul Costin Ștucan. Ceea ce s-a și întâmplat, iar ziaristul a aflat de pe Facebook, de la MM Stoica, despre faptul că a rămas fără serviciu.

Jurnalistul care l-a supărat pe Gigi Becali și pentru asta și-a pierdut locul de muncă: ”în urma presiunilor am fost dat afară”

Jurnalistul Costin Ștucan. Sursa foto: Facebook.

”Mi-a recunoscut la telefon că a făcut presiuni”

La zece ani de la acel episod controversat, Costin Ștican a povestit în podcastul „SportCast cu Sile”, realizat de Silviu Tudor Samuilă, cum s-au întâmplat, exact, lucrurile. În plus, a mărturisit că Gigi Becali a recunoscut că a făcut presiuni pentru a fi dat afară de la postul tv, în singura discuție pe care a avut-o cu acesta după acel episod.

Groaznic moment. Și știi de ce? Pentru faptul că am repetat de prea multe ori pentru gustul lui George Becali imaginile cu Argăseală, trimis ca un porumbel voiajor, din lojă. Telefonia mobilă era blocată, erau 50.000 de oameni în tribune… Și Becali îl trimite pe Argăseală să-i facă schimbarea lui Reghe.

Argăseală coboară, îl cheamă pe Mache, Mache îl cheamă pe Meme, Meme îi transmite… Ei zic că n-au făcut, dar după două minute s-a făcut schimbare.

Citește și: Decizia de ultim moment a lui Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera revine în politică: ”Cheltui toată averea”

Și l-am difuzat de mai multe ori decât ar fi fost pe gustul lui George Becali. Și a făcut presiuni și asta spune multe și despre relațiile dintre anumiți oameni din media și oamenii din fotbalul românesc.

A făcut presiuni și iată că în urma presiunilor… Becali mi-a recunoscut la telefon, alb pe negru, că da, l-am sunat pe X și te-a scos de pe post”, a povestit Costin Ștucan la podcastul ”SportCast cu Sile”.

Gigi Becali l-a ameninţat cu moartea pe Cristian Tudor Popescu

De-a lungul timpului, Gigi Becali a fost protagonistul unor episoade controversate, care au ținut prima pagină a ziarelor. Și nu o dată s-a aflat în conflict cu jurnaliștii, de la Robert Turcescu până la Răzvan Ioan Boanchiș. Dar celebrut rămâne momentul în care l-a agresat pe Cristian Tudor Popescu într-o cafenea.

Citește și: Radu Banciu, atac dur la adresa lui Cristian Tudor Popescu: ”De la CTP nu aveai ce să înveți! N-a avut scrupule niciodată”

Totul se întâmpla în anul 2001, când Gigi Becali a vrut să-i dea cu o scrumieră în cap gazetarului și l-a amenințat cu moartea. ”Ce-a fost s-a dus… Nu mai contează. Eu uit lucrurile astea, dar nu iert! De iertat nu iert, dar uit, mărturisea gazetarul în urmp cu ceva vreme.

Cristian Tudor Popescu a dezvăluit că patronul FCSB îl suna ca să îi spună să nu se mai ia de Biserică pentru că va fi blestemat de preoţi.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele