20 sept. 2023 | 12:03

Ce a spus Sorana Cîrstea despre Serena Williams după atacul la adresa Simonei Halep. Nu a avut cuvinte de laudă

SPORT
Ce a spus Sorana Cîrstea despre Serena Williams după atacul la adresa Simonei Halep. Nu a avut cuvinte de laudă

Simona Halep a fost suspendată după ce a fost prinsă dopată cu Roxadustat. La puțin timp după aflarea verdictului, Serena Williams a reacționat pe rețelele de socializare și s-a dezlănțuit la adresa româncei. Sorana Cîrstea a vorbit despre aroganța tenismenei din SUA.

Reacția Serenei Williams după suspendarea Simonei Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2002, iar ITIA a transmis că intenția de dopaj a fost ”intenționată”. Serena Williams a postat imediat pe rețelele de socializare un mesaj interpretabil: ”8 este un număr mai bun”.

Inițial, s-a crezut că Serena Williams s-a referit la finala de la Wimbledon, din 2019, atunci când a fost învinsă de Simona Halep. Dacă ar fi câștigat, americanca și-ar fi trecut în palmares al optulea trofeu pe iarba londoneză și ar fi devenit jucătoarea cu cele mai multe turnee de Grand Slam din carieră, 24.

Ce a spus Sorana Cîrstea despre Serena Williams, după ironia la adresa Simonei Halep. Nu a avut cuvinte de laudă

Simna Halep și Serena Williams, la Wimbledon 2019.

Se pare, că, de fapt, ea ar fi cerut suspendarea maximă pentru sportiva din Contanța, adică opt ani, pentru cele două capete de acuzare. Regulamentul prevede câte patru ani pentru fiecare acuzație adusă lui Halep: proba pozitivă cu Roxadustat și nereguli în pașaportul biologic.

Ce a spus Sorana Cîrstea despre Serena Williams

Sorana Cîrstea, locul 25 WTA, fostă colegă cu Simona Halep în echipa de FED Cup a, vorbit despre reacția ironică pe care a avut-o Serena Williams. Aceasta a spus despre fostul lider mondial că a fost mereu o persoană arogantă.

Serena, ca jucătoare, a fost extraordinar de bună, dar ca persoană mereu a avut această aroganță. Nu a acceptat când cineva a putut să o bată sau când cineva i-a luat un titlu”, a spus Sorana Cîrstea, potrivit sport.ro.

Citește și: De ce o urăște Serena Williams pe Simona Halep. Ce ar fi cerut aceasta în cazul de dopaj al româncei

”Este coșmarul oricărui sportiv”

Cel mai bine clasată româncă din ierarhia mondială a povestit că a fost șocată când a aflat că Simona Halep a fost depistată dopată și că i-a fost teamă să mai ia vreo pastilă.

”O cunosc pe Simona. Nu cred că vreodată s-a dopat conștient. Această suspendare este pentru un om nevinovat.

Mi-a fost frică să mai iau orice, mi-a fost frică să mai iau și o aspirină. Poate sunt puțin paranoică, dar nu este de joacă. Este coșmarul oricărui sportiv”, a mai spus Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a fost la un pas de cea mai mare performanță a carierei, semifinală la US Open 2023. Deși a pierdut în sferturi, în fața Karolinei Muchova, s-a ales cu un cec consitent după turneul de la New York.

Citește și: Țiriac jr. dă de pământ cu Serena Williams după atacul la Simona Halep: ”Ce fac acești steroizi, campioano?”

Pentru calificarea în sferturile de finală de la US open 2023, ”Sori” a încasat suma de 455.000 de dolari, iar cu premiul de la Flushing Meadows, iubita lui Țiriac jr. se apropie de nouă milioane de dolari câștigate din tenis. Numai în anul 2023, Sorana Cîrstea a câștigat suma de 1.195.955 de dolari.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele