24 aug. 2023 | 11:30

Premierul Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe măsurile fiscale și anunță că taie risipa: Nu cedez în fața presiunilor

ULTIMA ORĂ
Premierul Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe măsurile fiscale și anunță că taie risipa: Nu cedez în fața presiunilor

Premierul Marcel Ciolacu, a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile fiscale. Ciolacu a zis înaintea ședinței Executivului că „nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc”.

Robin Hood de România: Ciolacu ia de la bogați și dă la săraci

„Discuțiile din ultimele două săptămâni au arătat clar că avem nevoie de reforme profunde. Am văzut vociferări, chiar și atacuri din partea unor ipocriți care au uitat ce obligație au pus cu mâna lor în PNRR. Acum vin și le critică. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a tăia risipa și pentru ca toți să plătească ceea ce se cuvine în această țară. Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă.

Nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc. Nu mai putem continua așa.

Aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, și de la cei care fac foarte mulți bani pentru a da și la pensionari care au muncit o viață și la cei aflați în nevoi. Acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte înaintea cetățenilor săi”, a anunțat premierul Ciolacu, joi, înaintea ședinței de Guvern de azi.

Premierul Marcel Ciolacu a mai precizat că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat și măsurile fiscale.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!”,a mai punctat Marcel Ciolacu.

În ultima perioadă au apărut în spațiul public mai multe variante cu privire la pachetul de măsuri fiscale, iar multe dintre măsuri nu au fost văzute cu ochi buni. Până acum Guvernul nu a recunoscut draft-urile care au apărut în presă.

Șefii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat la finalul lunii iulie de unde taie pentru a acoperi deficitul bugetar. Cei doi au anunțat pachetul de măsuri prin intermediul paginilor de socializare, printre care și eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce va duce „la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări şi desfiinţări de instituţii”.

Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 6 miliarde de lei, până la finalul anului, potrivit calculelor făcute de Guvern.