16 aug. 2023 | 09:28

WhatsApp se joacă cu inteligența artificială. Cum va interveni AI pentru tine, în mesagerie

ACTUALITATE
WhatsApp se joacă cu inteligența artificială. Cum va interveni AI pentru tine, în mesagerie

WhatsApp face un pas în față și se aliniază cu prezentul. Serviciul de mesagerie urmează să testeze capacitatea de a crea autocolante pe loc personalizate folosind AI.

Potrivit WABetaInfo, funcția este disponibilă pentru un număr mic de testeri prin programul Google Play Beta. S-a insinuat că Meta se pregătește să lanseze instrumentul pentru toată lumea în săptămânile care vor urma.

Cei care fac parte din test ar trebui să vadă un buton numit Creare când deschid tastatura în rubrica autocolant. Ca și în cazul instrumentelor similare, poți introduce o descriere a autocolantului pe care vrei să îl folosești, iar inteligența artificială își va face treaba.

AI va încerca să îți personalizeze chat-ul

AI îți va propune ulterior un set de autocolante din care să alegi și să le distribui în chat-urile tale. S-a zvonit că aceste autocolante realizate de inteligența artificială vor fi ușor de recunoscut. Mai mult, ele ar putea fi notate ca atare, pentru ca utilizatorii să știe cine este „autorul”, de fapt.

După cum notează WABetaInfo, poți raporta către Meta orice autocolante pe care le consideri deranjante sau chiar dăunătoare. Evident, aici este inclus conțintul sexual sau denigrator pentru o minoritate sau alta.

„Experiențele generative bazate pe inteligență artificială sunt în curs de dezvoltare în diferite faze și testăm o serie nouă în mod public într-o capacitate limitată”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta, pentru Engadget. „Nu mai avem nimic de împărtășit în acest moment”.

În ultima perioadă, s-a observat că inteligența artificială se strecoară în tot mai multe colțuri ale aplicațiilor mainstream, așa că nu este nicio surpriză faptul că și WhatsApp alege să facă asta, la rândul său.

Instrumentul ar putea face ca chat-urile WhatsApp să pară un pic mai personale decât până acum și să evite ca oamenii să se bazeze pe autocolante, GIF-uri și imagini meme suprautilizate.

Alte informații au sugerat că o funcție similară ar trebui să fie implementată, cât de curând, inclusiv pe Instagram și Messenger.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele