14 aug. 2023 | 13:27

Câtă benzină sau motorină trebuie să ai în rezervor tot timpul. Așa îți micșorezi consumul la mașină, fără să știi

ACTUALITATE
Câtă benzină sau motorină trebuie să ai în rezervor tot timpul. Așa îți micșorezi consumul la mașină, fără să știi

Când vine vorba de consumul de carburant al unui autoturism, acesta este influențat de foarte mulți factori, inclusiv de cantitatea de benzină sau motorină din rezervor. Din acest motiv, ar fi bine să ai în vedere câteva detalii.

La prima vedere, ca să fii relaxat când vine vorba de condusul unui autovehicul la drum lung, ai fi tentat să crezi că este bine să faci de fiecare dată plinul, să nu rămână loc în rezervor. În realitatea, știința este cât se poate de exactă pe marginea acestui subiect și, cu siguranță, plinul nu este soluția pentru un consum mai mic la mașină. Există un beneficiu financiar pe termen lung desprins din cantitatea de carburant și, cu siguranță, nu este cel la care te-ai aștepta.

Câtă benzină sau motorină trebuie să bagi în mașină pentru un consum mai mic

După cum probabil te-ai aștepta, pentru un consum ”potrivit” trebuie să nu mergi în extreme, nu încerca să ai în permanență plinul făcut, dar nici nu circula cu ledul de atenționare aprins în permanență. Cel mai des posibil, rezervorul ar trebui să fie pe jumătate plin și să faci un efort să alimentezi când acul indicator gravitează în jurul valorii de 20 – 25%.

Ar fi bine să-ți faci un scop din a evita circulația îndelungată cu becul aprins de la rezervor pentru a evita oxidarea și ruginirea rezervorului. Cu o cantitate suficientă în rezervor, pompa de combustibil, circuitul și motorul în sine sunt protejate de cantitatea proporțional mare de poluanți care s-ar putea acumula în cantitatea mică de combustibil prezentă în rezervor, conform Ziare.com.

Cel mai evident mod în care un rezervor plin la mașină îți crește consumul este greutatea sporită. Un rezervor de Dacia Logan, Toyota Corolla sau cam orice mașină ”normală” are între 50 și 55 de litri. Când acesta este plin, mașina cară mai mult și trebuie să consume mai mult pentru greutatea suplimentară. Acesta este și motivul pentru care ar fi bine să nu cari în mod constant în portbagaj greutăți semnificative. Toate se simt la consum și deși ai crede că diferențele sunt mici, pe termen lung, se adună.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele