08 aug. 2023 | 13:45

Hidroelectrica ”arde” clienți la buzunare cu facturi după facturi. Ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Hidroelectrica ”arde” clienți la buzunare cu facturi după facturi. Ce trebuie să știi

Hidroelectrica a început să emită facturi pe bandă rulantă. Mai exact, compania a început să emită facturile pentru luna mai, asta după ce cu câteva zile înainte a emis facturile pe luna aprilie.

Noi probleme la cu facturile la Hidroelectrica

Emiterea facturilor pe bandă rulantă vine după ce Hidroelectrica nu a mai trimis clienților facturi din luna iunie, când în patru zile a emis facturi pentru lunile ianuarie, februarie și martie.

Sâmbătă, 5 august, compania Hidroelectrica a emis facturile pentru luna mai, asta în condițiile în care pe 1 august a emis facturile pe luna aprilie.

Scadența pentru facturile pe luna mai este pe 19 septembrie, iar cea pentru facturile din aprilie este 15 septembrie.

De ce există întârzieri masive

Întârzierile au apărut anul trecut în toamnă, când mulți clienți au primit facturile pentru ce au consumat în luna iunie. Apoi, au așteptat până la final de februarie sau început de martie ca să primească facturile pentru luna iulie.

Factura de pe august a venit în ultima zi din martie, iar facturile nu au ajuns la zi. Compania spune că întârzierile au fost generate de implementarea de către companie a unui nou sort de gestiune a clienților.

În toamna anului 2022 au avut lo câteva modificări legislative care au avut și ele impact privind modalitatea de calcul a energiei livrate clienților.