06 aug. 2023 | 08:55

Aplicația care te ajută să-ți găsești mai repede fotografiile: Cum funcționează Peakto

ACTUALITATE
Aplicația care te ajută să-ți găsești mai repede fotografiile: Cum funcționează Peakto

Peakto, un organizator de fotografii realizat numai pentru computerele Apple, a adăugat o nouă caracteristică pe care o denumește Căutare conversațională, care le permite editorilor să găsească anumite fotografii, pur și simplu descriindu-le în mesaje text.

Software-ul nu este un editor de fotografii, ci mai degrabă un organizator de fotografii și funcționează în general cu o gamă largă de aplicații de editare foto precum Adobe Lightroom, DxO, Capture One, Skylum Luminar Neo, Pixelmator și multe altele.

Peakto susține că cea mai mare problemă care afectează fotografii este numărul mare de imagini pe care le-au stocat de obicei pe mai multe unități și faptul că aplicațiile de editare foto nu sunt compatibile între ele, ceea ce face și mai dificilă găsirea de imagini.

Peakto bate palma cu inteligența artificială

Software-ul primește acum o actualizare care îl face și mai puternic: căutarea bazată pe text prin inteligență artificială.

Fotografii pot descrie acum pur și simplu conținutul unei fotografii, iar Peakto va căuta în întreaga bibliotecă de fotografii rezultate potrivite pe baza a ceea ce vede AI în conținutul fotografiilor.

„Cu această funcționalitate de ultimă oră, utilizatorii își pot găsi fără efort fotografiile dorite, pur și simplu descriindu-le. Inteligența artificială de la Peakto va identifica și va prezenta apoi imagini care se potrivesc”, spune compania.

Această nouă caracteristică îmbunătățește aspectul universal al Peakto, care permite deja utilizatorilor să caute prin toate fotografiile, indiferent de locul în care sunt stocate sau ce software a fost folosit pentru a le edita, la momentul potrivit.

Peakto le permite fotografilor să adnoteze fotografii dintr-o singură interfață, chiar dacă acestea există în diferite programe și foldere de editare foto.

Evident, îmbunătățirea este una care va îi va scuti pe fotografi de foarte mult timp irosit pe căutarea imaginilor pe care le doresc, în acel moment, iar software ar putea deveni unul din preferatele editorilor din întreaga lume.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele