31 iul. 2023 | 14:34

Vânzări masive pentru acest hipermarket din România: nici patronii nu se așteptau să cumpărăm atât de mult, fiind criză de prețuri

ACTUALITATE
Vânzări masive pentru acest hipermarket din România: nici patronii nu se așteptau să cumpărăm atât de mult, fiind criză de prețuri

Hipermarketurile din România traversează o perioadă aparent prosperă ce pare să sfideze criza prețurilor.

În pofida scumpirilor, românii continuă să se alimenteze și să își facă cumpărăturile necesare, conștienți fiind de faptul că altfel nu pot trăi. Oamenii fac tot posibilul să nu le lipsească nimic, deși ne confruntăm cu o criză acută a costului vieții, cu inflație și scăderea puterii de cumpărare.

Românii cumpără masiv din hipermarketuri, deși scumpirile ne macină portofelul

Avem și unele magazine mari favorite, iar retailerul francez Carrefour pare a fi pe lista acestora, dacă ținem cont de ultimele cifre de afaceri publicate de companie.

Conform acestora, gigantul francez a consemnat la noi în țară vânzări de 1,326 miliarde de euro (TVA inclus) în primul semestru, în creștere cu 11,5% (+9,8% în termeni comparabili) față de perioada similară din 2022.

Referitor la evoluția din al doilea trimestru al anului curent, trebuie precizat că avem o nouă creștere semnificativă a vânzărilor gigatului francez, estimată la plus 7,5%.

“Rezultatele pentru prima jumătate a anului 2023 reflectă execuția rapidă a strategiei grupului, pe fondul unei inflații alimentare record în Europa, care pare să fi atins un vârf în al doilea trimestru”, au anunțat reprezentanții Carrefour.

O veste bună pentru buzunarele românilor constă în faptul că Executivul de la București a decis să majoreze valoarea tichetelor de masă, în două tranșe. Prima mărire va duce valoarea tichetului de la 30 la 35 de lei și se va aplica de la 1 august 2023. A doua majorare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, va duce valoarea tichetului de masă la 40 de lei. Important de precizat este însă că firmele nu sunt obligate prin lege să aplice noile praguri, deci unii angajatori ar putea să nu ofere bani mai mulți la tichetele de masă pentru salariații lor.

Astfel, românii vor putea să mai câștige ceva teren în fața inflației și să meargă în continuare în magazine pentru a se aproviziona cu cele necesare de-a lungul unei luni de zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele