25 iul. 2023 | 10:18

Pensionarii speciali, enervați la culme: țin cu dinții de bani, nu vor să li se taie pensiile de milioane

ACTUALITATE
Pensionarii speciali, enervați la culme: țin cu dinții de bani, nu vor să li se taie pensiile de milioane

După cum bine știm, sistemul de pensii din România conține o serie de ramuri ce se află la ora actuală în atenția publică națională, dar care reprezintă totodată și subiect de dezbatere în cadrul instituțiilor financiare europene.

Se pare că unii oficiali europeni, cum ar fi cei din cadrul Comisiei Europene, consideră că sistemul e plin de inechități, mai ales când vine vorba despre unele pensii speciale, bani pe care experții UE îi consideră irosiți, oferiți fără fundament și incorect în raport cu pensionarii obișnuiți.

Pensiile speciale, pe picior de tăiere. Pensionarii „au luat foc”

Unele pensii speciale ajung să aibă cuantumuri de-a dreptul colosale, incomparabile cu media de puțin peste 1.800 de lei care caracterizează banii încasați de un pensionar de rând.

Ei bine, cu perspectiva de a li se tăia pensiile speciale mai devreme sau mai târziu, unii pensionari speciali s-au revoltat și au început să-și exprime public nemulțumirea în raport cu această problemă.

De exemplu, acesta este cazul unor magistrați de la noi din țară, beneficiari ai pensiilor speciale.

Președintele CSM, judecătorul Daniel Grădinaru, spune că nu pensiile magistraților sunt cele mai mari din România. Din contră, avem alți beneficiari de sume mult mai frumoase. Mai mult decât atât, mai spune magistratul, beneficiarii magistrați nici măcar nu sunt atât de numeroși pe cât invocă unii.

”Din păcate, e o singură putere, în opinia mea, care a câștigat alegerile, pentru că sunt și-n Guvern și-n Parlament, cumulează calități și atunci nu mai putem vorbi despre un echilibru al puterilor în stat”, a spus Daniel Grădinaru.

”Atunci când vorbești despre pensii nesimțite ale magistraților, că sunt pensii mai mari la alți angajați ai statului, din instituții la nivel înalt, iar, pe de altă parte, există alte categorii, militari, polițiști – vorbim despre sute de mii acolo, la noi sunt câteva mii și au mai rămas 5700 procurori și judecători în funcție. Acolo vorbim despre armate întregi”, a mai spus el, citat de dcnews.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele