21 iul. 2023 | 15:17

Twitter se transformă în Facebook: ce vei putea face de acum pe platforma de socializare

ACTUALITATE
Twitter se transformă în Facebook: ce vei putea face de acum pe platforma de socializare

Twitter lucrează la noi instrumente de publicare pentru articole. Vei putea posta „articole lungi și complexe cu materiale mixte”.

Îți amintești de notele Twitter? Trebuia să fie caracteristica ce le permite utilizatorilor Twitter să scrie orice doresc, depășind limita tipică de caractere Twitter. La momentul respectiv, limita era de numai 280 de caractere. După mai multe actualizări din acest an, abonații Twitter Blue pot tweet-ui până la 25.000 de caractere. Acum, CEO-ul Elon Musk a confirmat, se pare, că compania lucrează în continuare la funcția Note, dar o rebrand-uiește sub Twitter Articles (Articole Twitter).

Twitter introduce Articles

Într-un răspuns la un tweet în care se observă schimbarea numelui, Musk confirmă că secțiunea Articles va fi locul unde se vor posta „articole lungi, complexe, cu materiale mixte”. El continuă, spunând că „poți publica o carte dacă vrei”.

Anunțat oficial anul trecut, Notes a fost prezentat ca „o modalitate de a scrie mai mult pe Twitter” și a fost inițial limitat la utilizatori selectați din Canada, Ghana, Regatul Unit și Statele Unite. În special, acest lucru a fost anunțat înainte de preluarea lui Elon Musk, mai târziu în acel an, dar după ce acesta și-a anunțat intenția de a cumpăra compania. Este prima dată când Twitter a recunoscut această funcție, de atunci.

Cât despre cum va arăta această caracteristică, gândește-te la postările de blog, dar pe Twitter. Secțiunea Articles, care va fi separată de cronologia principală, reprezintă o zonă în care utilizatorii pot posta conținut de lungă durată fără limitările tipice ale unui tweet. Asta înseamnă că vei putea încorpora fotografii, videoclipuri și alte tweet-uri într-un articol. Utilizatorii pot partaja articole în tweet-uri, iar articolele publicate vor apărea în profilul tău de Twitter.

În acest moment, nu este clar când sau dacă această funcție va fi disponibilă publicului. Funcția este încă în stadiul experimental în care a fost de anul trecut și este disponibilă doar pentru un număr selectat de utilizatori.