18 iul. 2023 | 12:19

Așa devii bugetar în România, începi din școală și rămâi până ieși la pensie: ce poziții sunt disponibile, câți bani primești

ACTUALITATE
Așa devii bugetar în România, începi din școală și rămâi până ieși la pensie: ce poziții sunt disponibile, câți bani primești

În România, există o sumedenie de companii de stat sau controlate de stat cu un număr record de angajați cu salarii generoase, evaluări ale performanței aproape inexistente, vouchere de vacanță și o serie de alte beneficii care te conving să ieși la pensie din poziția de bugetar. Dacă vrei să începi într-o astfel de carieră, tocmai au fost făcut un anunț important.

Poșta Română, una dintre companiile de stat cu cele mai mari încasări și profit aproape inexistent, dacă nu negativ, tocmai a anunțat primul său program de internship plătit, destinat studenților și absolvenților care vor să facă primii pași în cariera profesională. În mod previzibil, există și posibilități de angajare pe termen lung după finalizarea stagiului de practică.

Anunțul Poșta Română pentru toți românii care vor să se angajeze

„Cei interesaţi să înveţe, dar şi să contribuie la inovarea serviciilor pe care le oferim milioanelor de clienţi se pot înscrie, de astăzi, în programul nostru, care ţinteşte pregătirea următoarei generaţii de lideri în industria serviciilor poştale şi de logistică. Poşta Română se află într-un amplu proces de modernizare care include şi o componentă importantă de transformare digitală. Atragerea tinerilor şi a unor noi metode de optimizare a forţei de muncă sunt tot mai necesare pentru o bună implementare a strategiei de modernizare şi aliniere la noile tendinţe globale, dar şi pentru a putea răspunde la evoluţiile rapide ale pieţei”, se arată în comunicatul instituției.

Doritorii vor ajunge să facă parte din departamente de mare interes pentru companie de stat: Transformare Digitală, Economico-Financiar, Juridic, Clienţi şi Vânzări şi Strategy Management. Perioada de internship este între 2 luni sau 270 de ore și maximum patru luni (480 de ore), începând cu 31 iulie 2023, cu posibilitate de angajare permanentă la final.

Conform instituției, în perioada de internship, programul de lucru va fi de 30 de ore pe săptămână şi va fi remunerat, valoarea minimă a indemnizaţiei lunare fiind de 1.500 de lei (50% din salariul de bază minim brut pe ţară), acordat proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată.

Înscrierile pentru programul de internship se fac în perioada 17 – 24 iulie 2023, prin transmiterea CV-ului şi a scrisorii de intenţie către adresa de e-mail recrutare@posta-romana.ro. După examinarea aplicaţiilor, candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu online.

Reprezentanţii CNPR precizează că acţiunea este o etapă-pilot, urmând să fie analizată oportunitatea continuării şi extinderii programului de internship la nivelul întregii ţări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele