Cât te costă o vacanță în România, un sejur la mare sau la munte. Prețurile pentru toate categoriile de români
Ca în fiecare an, românii care se gândesc să își petreacă vacanța pe meleaguri mioritice au foarte multe opțiuni, de la litoralul românesc până în vârf de munte, la diverse pensiuni. Există variante pentru toate bugetele, cu condiția să faci un mic efort de analiză a pieței de turism de la noi.
Pe litoralul românesc, cazările pentru două persoane variază de la 280 de lei și până la 1250 de lei pe noapte. La munte, situația este un pic mai accesibilă, de pe la 200 de lei și până pe la 800 de lei pentru două persoane, chiar și în stațiunile balneare sau în marile orașe.
Cât plătești pentru un concediu pe litoral sau la munte
„Preţurile variază în funcţie de destinaţie, bineînţeles, însă, potrivit datelor Travelminit.ro, intervalele de preţ variază între 280 de lei şi 1250 de lei/noapte pentru 2 persoane pe litoral, între 200 şi 500 de lei/noapte pentru 2 persoane la munte, între 220 şi 859 de lei în staţiunile balneare şi între 210 şi 812 lei în marile oraşe. În ceea ce priveşte destinaţiile mai puţin populare în sezonul estival, dar care pot fi o excelentă opţiune pentru concediul de vară, situaţia preţurilor se prezintă astfel: Maramureş (425 lei/2 persoane/noapte), Sovata (410 lei/2 persoane/noapte), Băile Herculane (630 lei/2 persoane/noapte), Valea Prahovei (550 lei/2 persoane/noapte)”, se arată într-un comunicat al Travelminit.ro.
„Încă avem disponibilităţi pentru vară în toată România, atât la unităţi de cazare care sunt destinate exclusiv adulţilor, cât şi la cele dedicate familiilor şi grupurilor numeroase. În portofoliul Travelminit.ro avem inclusiv unităţi atipice, cum sunt bungalourile sau corturile de lux, pentru o vacanţă cu adevărat inedită. Cele mai multe acceptă plata cu vouchere de vacanţă, iar în contextul în care tocmai ce au început să fie încărcate cardurile pe 2023, este un prilej numai bun pentru a plăti sejurul de vară cu vouchere”, a declarat Timea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare a afacerii.
În ceea ce privește schimbarea de atitudine a românilor față de conceptul de vacanță românească, același studiu atrage atenția asupra unui interes sporit pentru satele rustice din Transilvania, dar și pentru locurile autentice din Maramureș, Bucovina sau Delta Dunării.