17 iul. 2023 | 10:10

Tesla a produs primul Cybertruck, după 4 ani de amânări: cât va costa camioneta electrică

ACTUALITATE
Tesla a produs primul Cybertruck, după 4 ani de amânări: cât va costa camioneta electrică

După mai mulți ani de amânări, Tesla a anunțat că a produs primul Cybertruck, o camionetă electrică fabricată la uzina din Texas a companiei condusă de Elon Musk. În ciuda întârzierilor, se pare că noul pickup are deja un mare succes, fiind înregistrat un număr uriaș de comenzi pentru cumpărarea acesteia. Totuși, producția în masă nu va începe mai devreme de 2024.

Tesla a produs primul Cybertruck, după 4 ani de amânări

În 2019, Tesla prezenta prototipul primului pickup electric, Cybertruck, anunțând că acesta va intra pe piață din 2021. Dar izbucnirea pandemiei a dus la o criză a componentelor, la care s-au adăugat problemele apărute la noua generație de baterii electrice, 4680.

Dar, sâmbătă, Tesla a postat pe contul de Twitter, o fotografie cu primul Cybertruck fabricat în megafabrica sa din Austrin, Texas.

„Primul Cybertruck construit la Giga Texas”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al Tesla, în care se poate vedea maşina într-una din halele fabricii, înconjurată de zeci de angajaţi îmbrăcaţi în veste de siguranță galbene și căști de protecție.

„Felicitări echipei Tesla”, a scris şi Elon Musk, după ce a repostat mesajul respectiv.

Vehiculul cu aspect futurist are un fel de carcasă metalică cu linii unghiulare destul de neobișnuite, un prototip fiind fotografiat și pe străzile din Palo Alto, în luna iunie.

Tesla a produs primul Cybertruck, după 4 ani de amânări: cât va costa camioneta electrică

Un prototip Cybertruck de la Tesla a fost fotografiat pe străzile din Palo Alto, în iunie

Cât va costa camioneta electrică

La începutul acestui an, Elon Musk estima că producția primului Cybertruck va începe în 2024, adăugând că producția unei serii limitate va avea loc „cândva, în această vară”, scrie engadged.com. Și mai recent, el a anunțat investitorii Tesla că prima livrare a unui model de Cybertruck va fi realizată în al treilea trimestru al anului 2023.

„E nevoie de timp pentru a face operațională linia de producție, mai ales că acesta este un produs cu adevărat radical. Nu este făcut în modul în care sunt făcute celelalte mașini”, declara Musk, în luna aprilie.

În ciuda acestor întârzieri, Cybertruck s-a bucurat de o cerere foarte mare din partea viitorilor clienți. Compania lui Elon Musk susține că au fost plasate peste 1.6 milioane de pre-comenzi pentru noul model.

Interesant este că, în 2019, prezentarea mașinii a stârnit agitație atunci când un angajat, încercând să arate robustețea acesteia, a spart o fereastră blindată cu un baros de oțel, determinându-l pe Elon Musk să înjure. O a doua încercare a avariat o altă fereastră.

Elon Musk a indicat că obiectivul este de a fabrica 250.000 de exemplare pe an, subliniind că această cifră s-ar putea dubla, deoarece prețul său îl face accesibil.

La momentul lansării sale, Cybertruck – care poate ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde, potrivit site-ului Tesla – urma să fie disponibil în trei modele, de la 39.900 de dolari și 400 km de autonomie pentru modelul de bază, la 69.900 de dolari și 800 km de autonomie pentru modelul de top.

- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996 - Redactor Playtech din 23 iunie 2021 - Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06. 2021 - Redactor, ... vezi toate articolele