16 iul. 2023 | 14:50

Patronii țin cu dinții de facilitățile fiscale și spun că nu mai fac față taxelor: nu producem cât consumați

ACTUALITATE
Patronii țin cu dinții de facilitățile fiscale și spun că nu mai fac față taxelor: nu producem cât consumați

Dacă statul român va decide să înăsprească regimul de taxare pentru mediul privat și dacă va elimina facilitățile fiscale, multe firme vor pune lacătul pe ușă.

Cei din sectorul privat românesc susțin că e nevoie de continuarea facilităților fiscale pentru anumite domenii de activitate, oricât de mare ar fi nevoia statului de crește colectările bugetare în acest moment, pe fondul deficitului bugetar existent.

Gaura din buget îi determină pe guvernanți să ia măsuri rapide și poate dure pentru mediul privat, însă pe termen lung acestea ar putea să se dovedească a fi mai mult decât toxice, avertizează mulți dintre reprezentanții mediului privat, la acest moment.

Pentru firmele românești, noi taxe și impozite mărite ar echivala cu falimentul

Conform opiniei proaspăt conturate de președintele CCIR, Mihai Daraban, în cadrul unei emisiuni B1tv, nu vom scăpa prea curând de deficitul bugetar. Cu alte cuvinte, balanța de venituri și cheltuieli la bugetul de stat va continua să fie dezechilibrată, consumul fiind peste cât reușește statul să colecteze. De altfel, specialistul mai spune că mediul privat autohton e deja depășit de apetitul de consum al statului român.

Potrivit acestuia, „suntem condamnați la deficit pe termen foarte lung de timp pentru că mediul de afaceri cred că nu poate produce ca să satisfacă apetitul statului de a consuma”.

„Cred că acele facilități care au fost date IT-iștilor și constructorilor ar trebui extinsă dacă mă întrebați pe mine și către alte zoen productive din România. Nu zburdă zonele productive. Trebuie să rămânem în continuare atractiv fiscal, nu mai avem alte atuuri. Dacă Ungaria este în stare să ofere un perimetru unei uzine străine, să își desfășoara activitatea, la noi dacă vine un producător mare auto îl condamnăm să cumpere terenul de la un latifundiar. Statul român, după acea lege a retrocedărilor nu mai are în patrimoniu nimic. Mă refer la zone de intravilan, autostrăzi, căi ferate”, a mai spus el, pentru sursa citată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele