10 iul. 2023 | 17:25

Volkswagen vrea să schimbe industria auto: când începe să testeze mașina autonomă

ACTUALITATE
Volkswagen vrea să schimbe industria auto: când începe să testeze mașina autonomă

Pe 6 iulie 2023, Volkswagen Group of America a lansat un program de testare a vehiculelor cu conducere autonomă în Austin, Texas.

„Suntem încântați să aducem ID-ul nostru interesant. Buzz vehicule către drumurile americane”, a spus Pablo Di Si, președinte și CEO al Volkswagen Group of America.

Programul va efectua teste folosind VW ID. Unități Buzz echipate cu tehnologie de conducere autonomă din parteneriatul Volkswagen cu Mobileye. Volkswagen a format un parteneriat strategic cu Mobileye în 2016 pentru a dezvolta tehnologia de conducere autonomă. La acea vreme, parteneriatul se concentra pe dezvoltarea procesării imaginilor în timp real bazate pe camere.

Producătorul auto german va începe programul de testare a vehiculelor cu conducere autonomă cu 10 VW ID. Furgonete Buzz. Fiecare vehicul complet electric va colecta date pentru diverse scenarii de conducere. Toate ID-ul. Unitățile Buzz din flotă sunt echipate cu platforma tehnologică autonomă dezvoltată prin parteneriatul Volkswagen și Mobileye.

Un pas în față

Platforma include camere, radar și tehnologie lidar. Toate vehiculele vor fi supravegheate de șoferi umani în timpul fazei inițiale de testare.

VWGoA își propune să crească flota de testare în Austin și să-și extindă operațiunile de testare în cel puțin încă patru orașe din Statele Unite.

„Extinderea programului global de vehicule cu conducere autonomă al Grupului Volkswagen în Statele Unite marchează o etapă importantă pentru noi. În viitor, vom atinge cererea în creștere pentru noi servicii de mobilitate cu ID-ul nostru emblematic. Buzz, vom oferi, de asemenea, un produs cu adevărat captivant pentru a sprijini serviciile de transport pe care consumatorii americani se pot baza și în care pot avea încredere”, a adăugat Di Si.

VWGoA a înființat o subsidiară Volkswagen ADMT, LLC pentru a sprijini programul de testare a vehiculelor autonome. Filiala are echipe în Belmont, California și Austin, Texas.

Volkswagen ADMT, LLC intenționează să angajeze angajați care lucrează cu Argo AI.