10 iul. 2023 | 13:00

Când va fi deschis Pasajul Doamna Ghica din București. Nicușor Dan a făcut anunțul

ACTUALITATE
Când va fi deschis Pasajul Doamna Ghica din București. Nicușor Dan a făcut anunțul

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat când va fi deschis Pasajul Doamna Ghica din București. Oficialul a precizat că lucrările sunt în grafic.

Când se va circula pe Pasajul Doamna Ghica

Potrivit primarului, care a verificat luni stadiul lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, circulația va putea fi deschisă în această toamnă, când va începe noul an școlar.

”Suntem în grafic, aşa cum puteţi să vedeţi s-a turnat betonul, suntem în perioada în care trebuie să se usuce şi după asta se va turna un strat de hidroizolaţie şi asfaltul. Domnul director spune că vom termina acest pod la începutul acestei toamne, când încep şcolile”, a spus edilul.

Nicuşor Dan a adăugat că şi-a asumat și a respectat un grafic în urmă cu un an şi jumătate, după ce au semnat contractul cu firma italiană care a făcut tablierul.

Nicușor Dan, atac la adresa Gabrielei Firea

Primarul general al Capitalei a lansat și un atac la adresa predecesoarei sale, Gabriela Firea, în prezent ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

”Aşa se întâmplă când eşti serios şi plăteşti. Suntem într-o situaţie în care constructorul lucrează şi Primăria plăteşte la timp”, a mai spus Nicuşor Dan, precizând că ”nu se face să ai conturile blocate şi într-o acţiune populistă de campanie să începi un proiect pe care ştii că nu poţi să îl termini şi să laşi o gaură în mijlocul oraşului”. ”Asta este ce am găsit noi aici”, a mai spus primarul.

Cu câteva zile în urmă, joi, Nicușor Dan a anunțat că au fost deschise ofertele depuse pentru reabilitatea liniei tramvaiului 5 din Bucureşti şi că există deja doi ofertanţi.

Edilul a mai spus că în cadrul acestui obiectiv de investiţii vor fi executate lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substaţia de tracţiune Nordului, sistemul de iluminat public, plus alte lucrări de relocare a semaforizării pe Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Alexandru Şerbănescu, precum şi lucrări la reţelele edilitare.