04 iul. 2023 | 08:39

Nou atac cu drone în Rusia. Zboruri deviate pe aeroportul din Moscova. Trei drone au fost interceptate

ULTIMA ORĂ
Nou atac cu drone în Rusia. Zboruri deviate pe aeroportul din Moscova. Trei drone au fost interceptate

Aterizările și decolările pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricționate marți dimineață „din motive tehnice care nu sunt sub controlul aeroportului”, a anunțat Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia, sau Rosaviatsiya, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Drone lângă Moscova

Restricțiile au fost în vigoare până la ora locală 8.00 (05.00 GMT), a precizat agenția. Aceasta a adăugat că o serie de zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

De asemenea, agenția a precizat că alte aeroporturi din Moscova funcționau normal.

„Potrivit informațiilor preliminare, trei drone se îndreptau spre Moscova la momente diferite”, a relatat TASS.
Cel puțin trei drone au fost interceptate deasupra regiunii Moscovei marți dimineața devreme, au relatat agențiile de presă rusești citând serviciile de urgență. Una a fost interceptată în regiunea vecină Kaluga.

Două drone au fost doborâte în apropiere de satul Valuevo – la aproximativ 30 km sud-vest de Kremlin, a relatat agenția de știri RIA. Una a fost în regiunea Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei, a adăugat aceasta. O altă dronă a fost doborâtă în zona orașului Kubinka- la 63 km vest de Moscova, unde se află și o bază aeriană rusă.

Nu au fost victime

Nu s-au înregistrat victime sau pagube, au arătat informațiile preliminare. RIA a mai raportat că aterizările și decolările pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost de asemenea restricționate în urma incidentului din „motive tehnice care nu se află sub controlul aeroportului”, a declarat agenția federală de transport aerian din Rusia, sau Rosaviatsiya, conform agenției de știri Reuters. O serie de zboruri au fost deviate către alte aeroporturi care funcționau normal, a informat aceasta.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a dat vina pe Ucraina, spunând că aceasta a lansat un alt atac cu drone asupra capitalei ruse și a regiunii sale.

„În acest moment, atacurile au fost respinse de forțele de apărare aeriană. Toate dronele detectate au fost eliminate”, a declarat Serghei Sobyanin, conform agenției de presă Reuters.