29 iun. 2023 | 09:44

Acești avocați au mințit în instanță, folosind ChatGPT: ce s-a întâmplat, cum au fost prinși

ACTUALITATE
Acești avocați au mințit în instanță, folosind ChatGPT: ce s-a întâmplat, cum au fost prinși

Avocații americani au fost amendați cu 5.000 de dolari după ce au inclus citații false generate de ChatGPT. Un judecător a spus că „și-au abandonat responsabilitățile” pentru a nu verifica inexactitățile.

Este ceva care ți-a fost spus de profesori încă de la primul eseu pe care l-ai scris la școală: verifică-ți întotdeauna sursele. Cu toate acestea, avocatul din New York Steven Schwartz s-a bazat pe ChatGPT pentru a găsi informații și a le revizui pentru el – o decizie care a determinat un judecător să-i acorde o amendă de 5.000 de dolari lui, asociatului său Peter LoDuca și firmei lor de avocatură Levidow, Levidow și Oberman, relatează The Guardian.

Cum induce în eroare ChatGPT

Mai exact, Schwartz a folosit ChatGPT într-un caz în care un bărbat dădea în judecată compania aeriană columbiană Avianca, acuzând-o că a fost rănit într-un zbor către New York. În acest caz, ChatGPT a produs șase cazuri ca precedent, cum ar fi „Martinez vs. Delta Airlines” și „Miller vs. United Airlines”, care fie erau inexacte, fie, pur și simplu, nu existau.

În decizia de a-i amenda pe Schwartz and co., judecătorul P Kevin Castel a explicat: „Progresele tehnologice sunt obișnuite și nu există nimic inerent nepotrivit în utilizarea unui instrument de inteligență artificială fiabil pentru asistență. Dar regulile existente impun avocaților un rol de control pentru a asigura acuratețea dosarelor lor”.

Practic, puteți folosi ChatGPT pentru munca voastră, dar măcar verificați afirmațiile sale. Nefăcând acest lucru, avocații „și-au abandonat responsabilitățile”, inclusiv atunci când au susținut declarațiile false, după ce instanța le-a pus sub semnul întrebării legitimitatea.

Exemplele de inexactități ChatGPT și ale altor chatbots AI sunt larg răspândite. Luați chatbot-ul Asociației Naționale pentru Tulburările Alimentare, care a oferit oamenilor care se recuperează după tulburări de alimentație sfaturi pentru dietă sau ChatGPT acuzând în mod greșit un profesor de Drept, de agresiune sexuală, folosind ca dovadă un articol inexistent din The Washington Post.