26 iun. 2023 | 09:33

Se schimbă harta în România, ce se întâmplă cu București: planul pentru transformarea surprinzătoare

ACTUALITATE
Se schimbă harta în România, ce se întâmplă cu București: planul pentru transformarea surprinzătoare

Când vine vorba de harta Capitalei, te-ai fi așteptat ca lucrurile să fie destul de bine bătute în cuie la mai bine de trei decenii după comunism. În realitate, se pregătesc schimbări surprinzătoare în București și nu numai.

Dacă noul plan urbanistic al Bucureștiului va fi adoptat și va trece cu succes prin toate formalitățile legislative, Capitala ar urma să fie împărțită în nu mai puțin de 61 de cartiere și, printre altele, va ajunge să aibă un port și un nou aeroport. În mod previzibil, unele dintre cartiere își vor păstra numele, dar altele vor dispărea.

Schimbarea surprinzătoare pe harta Bucureștiului

În zona de Sud a Capitalei va apărea un nou cartier intitulat IMGB. Acesta va prelua practic numele unei cunoscute fabrici din perioada comunistă. În mod surprinzătoare, spre deosebire de numeroase alte modificări care s-au realizat fără acordul bucureștenilor, de această dată cetățenii vor fi consultați înaintea implementării schimbărilor, cum de altfel se întâmplă în majoritatea marilor orașe din Europa. Sistemul de consultare va implica o platformă online prin care oamenii pot transmite sugestiile pentru rezolvarea problemelor pe care le au.

În contextul în care, la momentul de față, sunt 70 de cartiere, 61 de cartiere va avea Bucureștiul, conform noului plan urbanistic ce urmează să fie implementat de la 2025. Apare doar unul nou pe hartă, în sud, numit IMGB, așa cum se numea o cunoscută fabrică înainte de 89, conform Prima News.

În teorie, a mai existat un plan urbanistic în Capitală, dar acela a fost adoptat în urmă cu 20 de ani și, aproape fără surprindă pe nimeni, nu a fost respectat. În privința cartierelor care vor fi absorbite, Armeneasca va face parte din Centru Nord, iar Andronache, din cartierul Ion Creangă. Pe de altă parte, cartierele 23 august și Sălăjan vor rămâne cu denumirile din comunism.

Dacă totul merge bine, propunerea va fi votată peste aproximativ un an și jumătate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele