25 mai 2023 | 12:58

Luptătorii Wagner au început să se retragă din Bahmut. Evgheni Prigojin a făcut anunțul

ULTIMA ORĂ
Luptătorii Wagner au început să se retragă din Bahmut. Evgheni Prigojin a făcut anunțul

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat că luptătorii săi au început să se retragă din orașul Bahmut și să fie înlocuiți de armata rusă. Kievul a confirmat acest lucru.

Wagner, retragere din Bahmut

Evgheni Prigojin a scris pe Telegram că grupul de luptători Wagner a început să se retragă din Bahmut. El a publicat imagini video în care apare dând mâna cu soldații cu fețe acoperite.

Conform canalului de Telegram „Demonul Bahmut”, deţinut de un soldat al „Auxiliarilor” ucraineni angajat în Bahmut, ale cărui informaţii s-au dovedit a fi de încredere, „Wagner a părăsit Bahmut în loturi încă de azi dimineaţă şi este înlocuit de armată”.

20.000 dintre luptătorii lui Prigojin, uciși

Evgheni Prigojin a mai anunțat că 20.000 dintre luptătorii săi au fost ucişi în bătălia pentru oraşul ucrainean Bahmut.

Șeful grupului Wagner a precizat că un procent de 20% dintre cei 50.000 de condamnaţi ruşi pe care i-a recrutat pentru a lupta în Ucraina au fost ucişi în ultimele luni, un număr apropiat de cel al luptătorilor profesionişti ucişi în acţiune.

El a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o altă revoluţie ca cea din 1917, dacă liderii săi nu vor începe să gestioneze mai bine războiul din Ucraina.

Prigojin a acuzat Moscova că a demonstrat o lipsă de egalitate socială după declanșarea invaziei din Ucraina, la 24 februarie 2022. El a explicat că fiii din familii sărace au fost trimişi înapoi de pe front în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitei ruse au fost preocupați să se bronzeze.

Partizanii antiguvernamentali câștigă teren în Rusia

Între timp, partizanii antiguvernamentali responsabili de raidurile din regiunea Belgorod câştigă teren în Rusia. Legiunea pentru Libertatea Rusiei a anunţat că „patrioţii din Soci” s-au alăturat mişcării şi a publicat imagini cu pliante cu simbolul său afișate pe zidurile oraşului.

„Patrioţi necunoscuţi din Soci susţin mişcarea de rezistenţă! Pe zidurile oraşului au apărut pliante care susţin Legiunea. Libertatea este aproape!”, este un mesaj din grup.