11 mai 2023 | 12:15

Kremlinul spune că NATO este pe deplin implicată în războiul din Ucraina

ULTIMA ORĂ
Kremlinul spune că NATO este pe deplin implicată în războiul din Ucraina

Secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a acordat un interviu canalul ATV din Bosnia și Herțegovina despre războiul din Ucraina.

Peskov, despre NATO: „Este parte din război”

„La 24 februarie anul trecut, președintele Rusiei a vorbit despre necesitatea de a asigura, în primul rând, siguranța oamenilor care trăiesc în Donbas”, a declarat Peskov.

Potrivit lui Peskov, NATO este pe deplin implicată în acest război.

„Operațiunea specială a început ca un conflict între Rusia și Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin.

„În acel moment, era greu de imaginat că membrii NATO, Statele Unite ale Americii, țările europene vor interveni mai întâi indirect și apoi direct în acest conflict. Acum, NATO este un participant de facto în acest conflict de partea Ucrainei”.

În acest interviu, el a calificat Ucraina drept un stat sponsor al terorismului din cauza dronelor care au zburat spre Kremlin, în timp ce Ucraina insistă că nu lovește ținte din Rusia.

Pe de altă parte, Peskov a numit instanța internațională de la Haga, care a emis mandatul de arestare pentru Putin, „o marionetă în mâinile așa-numitului” Occident colectiv „.

„NATO este de facto în război cu Moscova”

Nu este prima oară când purtătorul de cuvânt al Kremlinului face astfel de declarații despre NATO. În luna februarie, el a vorbit despre faptul că NATO este „de facto” în război cu Moscova, aducând în discuție sprijinul tot mai profund al alianței transatlantice pentru Ucraina, în timp ce Kievul continuă să lupte împotriva invaziei la scară largă a Rusiei în țară.

Dmitri Peskov a condamnat „frontul unit” al NATO și a acuzat alianța de exacerbarea conflictului dintre Rusia și Ucraina, care durează din 2014.

„Țările NATO arată efectiv un front unit nu ca dușmani ai noștri de manevră, ci ca adversari”, a declarat Peskov.

„Serviciile lor de informații au lucrat împotriva noastră 24 de ore din 24, în timp ce armele lor, așa cum a spus Putin într-un interviu recent, sunt furnizate Ucrainei pe gratis pentru a trage în armata noastră”.

„În cadrul NATO se iau angajamente și se iau decizii colective cu privire la noi livrări, la noi loturi de arme cu o creștere constantă a nivelului lor tehnic”, a adăugat Peskov, referindu-se la sofisticarea armelor occidentale trimise acum Ucrainei după un an de lobby din partea Kievului și a susținătorilor săi.