09 mai 2023 | 11:35

Urmărire de OZN-uri cu două avioane de vânătoare în SUA. Totul a fost înregistrat

ULTIMA ORĂ
Urmărire de OZN-uri cu două avioane de vânătoare în SUA. Totul a fost înregistrat

Înregistrarea radar a două avioane de vânătoare care urmăresc mai multe OZN-uri care se deplasează la unison cu 1.900 km/h este studiată de șefii apărării din cadrul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite.

Camerele radar au surprins o urmărire ca în filme

Până la 300 de localnici au raportat că au fost martori la urmărirea uimitoare a până la 12 aparate misterioase care zburau la unison pe cerul statului american Texas în urmă cu 15 ani.

Dar șefii militari nu au recunoscut că incidentul a avut loc și nici nu au oferit vreo explicație cu privire la ceea ce urmăreau avioanele F-16. La început, US Air Force a negat că vreunul dintre avioanele sale se afla în zonă la momentul respectiv.

Apoi a recunoscut că a existat o greșeală de comunicare internă și că aeronavele se aflau în apropierea orașului izolat Stephenville când sute de localnici au raportat urmărirea.

Dar șefii militari au refuzat în continuare să recunoască linia gigantică de sfere fluorescente care se îndepărtau de avioanele cu reacție, făcând mișcări care depășeau orice aeronavă artificială.

Ce s-a întâmplat, de fapt

Investigatorii OZN au folosit legile privind libertatea de informare pentru a obține imagini radar din noaptea în care a avut loc observația – 8 ianuarie 2008.

Aceștia au constatat că OZN-urile au apărut pe radar urmărite de avioanele cu reacție.

Fostul adjunct al secretarului adjunct al apărării din SUA pentru informații, Christopher Mellon, a declarat că observarea a fost „foarte intrigantă”.

Martorul Lee Roy Gaten, un ofițer de poliție, a declarat că s-a uitat din mașina sa și a văzut între 10 și 12 sfere fluorescente.

„Se mișcau foarte repede, apoi s-au oprit și apoi, dintr-o dată, au tras”, a spus el, conform Dailystar.

Pilotul de avion privat Steve Allen, care campase cu prietenii în apropiere, a declarat că „a observat niște lumini care veneau spre noi cu o viteză foarte mare”.

„Am văzut nave care veneau dinspre est și se îndreptau spre vest. Aveau lumini extrem de mari, ca niște rachete de semnalizare cu magneziu. Aproape că îți ardeau ochii dacă te uitai la ele”, a spus el.