02 mai 2023 | 12:32

Câți români au fost la mare în minivacanța de 1 mai. Stațiunile preferate de familiile cu copii

ULTIMA ORĂ
Câți români au fost la mare în minivacanța de 1 mai. Stațiunile preferate de familiile cu copii

Numărul românilor care au petrecut minivacanța de 1 mai la mare a fost dezvăluit, marți, de Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), care a precizat ce stațiuni de pe litoralul românesc au preferat familiile cu copii.

Câți români au petrecut minivacanța de 1 mai la mare

Conform Federației Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, peste 100.000 de turişti şi vizitatori au petrecut minivacanța de 1 mai pe litoralul românesc. Cel mai mare număr a fost înregistrat în cele patru zile ale festivalului „Beach, Please” de la Costineşti.

„Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internaţional, la culinare şi sportive, un grad de ocupare de 90% din capacităţile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente

– pe plaje, în Cluburi, pe terase şi în restaurantele din Constanţa, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costineşti şi Vama Veche! Am parcurs, împreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forţă, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc”, a spus secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin.

Federația a mai transmis că numărul turiștilor a fost mai mare decât în orice alt weekend din vara trecută, în zona cluburilor din stațiunea Mamaia. Peste 10.000 de europeni din vest au fost prezenţi la Sunwaves, pe lângă miile de turişti români.

Stațiunile preferate de familiile cu copii

Pe parcursul acestui weekend, câteva mii de turiști au petrecut în Vama Veche, în timp ce familiile cu copii au preferat stațiunile Eforie şi Venus.

„Aş vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe litoral şi din România: noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral – cât nu a făcut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autorităţile locale!

Consider Inadmisibil, să nu avem măcar salutul, dacă nu şi implicarea şi susţinerea Ministerului de resort, şi chiar a Primului Ministru – aşa cum mi se pare normal şi firesc, într-o ţară cu un potenţial turistic fantastic, în continuare ignorat”, a adăugat secretarul general al FPIOR.

Reprezentanții industriei turismului, nemulțumiți

De asemenea, secretarul general al Federației a spus că operatorii privați s-au confruntat cu un număr foarte mare de acţiuni de control din partea tuturor instituţiilor cu astfel de atribuţii, precum ANPC, DSV, DSP, Poliţie locală, ANAF și ISU.

„Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acţiuni de control în timpul celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfăşoare înainte de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunţat evenimente au avizele şi autorizaţiile, dar şi condiţiile necesare pentru a derula acele evenimente

– şi nu în timpul unei afluenţe atât de mare de turişti şi vizitatori, când nu există, practic, timpul şi disponibilitatea necesare pentru a da explicaţii şi documente echipelor de control”, a spus Corina Martin.