25 apr. 2023 | 07:39

Tichete de masă 2023 – vestea dimineții despre voucherele pentru milioane de români: se întâmplă de la 1 iulie

ACTUALITATE
Tichete de masă 2023 - vestea dimineții despre voucherele pentru milioane de români: se întâmplă de la 1 iulie

Milioane de angajați români se bucură în fiecare lună de tichete de masă. Acestea sunt o mană cerească pentru cei care nu au salarii foarte generoase, dar, în acest fel, măcar au siguranța că-și pot cumpăra alimentele de bază cu niște vouchere care, oricum, nu pot fi folosite la altceva.

De la 1 iulie 2023, valoarea tichetelor de masă din România va crește până la 35 sau chiar 40 de lei. O inițiativă în acest sens a fost comunicată la finalul zilei de ier de către ministrul Finanțelor. Oficialul a fost prezent la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Modificarea voucherelor de masă de la angajator, fie și în stadiu de proiect, a fost transmisă presei printr-un comunicat al Guvernului.

Ce se întâmplă cu tichetele de masă ale românilor

„În privința modificării valorii nominale a tichetelor de masă, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea de a mări cuantumul acestora la 35 de lei sau la 40 de lei. Ambele propuneri urmează a fi analizate în forurile statutare ale organizațiilor patronale, urmând ca decizia să vizeze aplicarea noii valori nominale de la 1 iulie a.c”, arată Executivul.

Ca referință, la momentul de față, valoarea maximă a unui tichet de masă, de aproximativ un an, este înghețată la 30 de lei pentru primul semestru din 2023, după cum se arată într-un ordin publicat în luna aprilie a acestui an în Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte, orice modificare poate intra în vigoare începând cu 1 iulie, după cum a propus și ministrul Finanțelor. Valoarea maximală actuală a fost stabilită în iulie 2022, când s-a făcut un salt de la 20,17 lei la 30 de lei.

Rămâne să vedem dacă un nou act normativ pentru modificarea valorii tichetelor de masă va fi adoptat în timp util și dacă saltul, la fel ca anul trecut, va fi de 10 lei sau ne rezumăm la o creștere de 5 lei pentru voucherele oferite de angajatorii români în fiecare lună.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele