24 apr. 2023 | 18:25

General Motors pregătește un nou model electric: când apare, ce autonomie are și cât costă Hummer EV 3X

ACTUALITATE
General Motors pregătește un nou model electric: când apare, ce autonomie are și cât costă Hummer EV 3X

Pickup-ul Hummer EV 3X va avea o autonomie de până la 560 de km cu o singură încărcare.

După lansarea cu succes a GMC Hummer EV Pickup, compania a anunțat noi camioane electrice și SUV-uri cu o mulțime de opțiuni de personalizare, inclusiv o opțiune de echipare 3X. Linia 3X trebuia inițial să fie lansată în toamna lui 2022, dar lucrurile bune vin pentru cei care așteaptă, așa spun ei.

Pachetul de echipare 3X va fi disponibil pentru Hummer EV Pickup din 2023 și SUV-ul Hummer EV din 2024 și va fi livrat standard cu jante de 22 inch și anvelope pentru toate terenurile de 35 inch.

În general, SUV-ul și pickup-ul vin ambele în două variante, Ediția 1 și 3X. Pentru pickup, poți obține echipamentul 3X cu un pachet opțional extrem de off-road; pentru SUV, poți obține ambele modele cu pachetul off-road.

Pe lângă opțiunile de personalizare sporite disponibile pentru aceste vehicule, GMC a actualizat estimările de autonomie pentru modelele viitoare. Compania a anunțat că aceste camioane vor călători până la 560 de km per încărcare, deși această valoare scade cu anumite pachete de configurare.

Mai multe opțiuni

De exemplu, alegerea pachetului Extreme Off-Road îți aduce anvelope de cauciuc concepute pentru noroi, plăci de protecție suplimentare și camere suplimentare pentru sub caroserie, dar autonomia scade la 530 de km per încărcare.

Ediția 1 a acestor camioane EV a avut o autonomie de 530 de km în cea mai ușoară configurație, așa că tehnologia bateriei s-a îmbunătățit cu siguranță de la lansarea în 2020.

Linia de SUV EV se mândrește cu o autonomie puțin mai mică, de la 480 la 500 de km per încărcare, din nou, în funcție de echipamentul și configurația pe care o alegi.

GMC nu a publicat întregul set de specificații, dar noile modele au în continuare același aspect cu trei motoare ca și generațiile anterioare, cu o putere estimată la 1.000 de cai putere.

În ciuda unui preț de pornire robust de 80.000 USD, consumatorii sunt cu siguranță interesați de noile camioane electrice GMC.

Precomenzile au început în septembrie și s-au vândut rapid prin 65.000 de unități. Cu alte cuvinte, rezervările sunt în prezent pline, dar asta s-ar putea schimba în viitor.

Între timp, GMC are mai multe vehicule electrice care vin, inclusiv camionul Sierra Denali și Chevy Silverado.