14 apr. 2023 | 10:55

Schimbarea de la Android pe care o aștepta toată lumea: cum te ajută

ACTUALITATE
Schimbarea de la Android pe care o aștepta toată lumea: cum te ajută

Dacă îți place să ai mereu la purtător toate jocurile, filmele sau chiar podcasturile, este posibil ca telefonul să rămână fără spațiu de stocare cât de curând, mai ales dacă nu ai multă memorie internă disponibilă.

O strategie bună pentru a recupera spațiul de stocare este dezinstalarea aplicațiilor, dar acum, Android va arhiva acele aplicații neutilizate pentru tine, fie că ți se pare o idee bună sau, dimpotrivă, una nu tocmai strălucită. Totuși, înainte să zici că nu este o idee bună, nu ar strica să citești articolul până la capăt.

Ce se întâmplă cu Android

Google a anunțat o nouă funcție pentru smartphone-urile Android numită „arhivare automată”.

Odată ce se lansează și te înscrii în funcție, telefonul tău va „arhiva” aplicațiile pe care le utilizezi cel mai puțin, reducând dimensiunea pe care o ocupă în stocarea internă a telefonului cu până la 60%.

Atât pictograma aplicației din lansatorul tău, cât și datele aplicației vor fi păstrate. Dacă vrei să deschizi din nou aplicația, atinge pictograma și Google Play o va descărca rapid, din nou, pentru tine.

Cel mai probabil, modul Android de a arhiva aplicația este de a dezinstala aplicația reală și de a păstra ce contează.

Deoarece toate datele aplicației sunt păstrate, aceasta funcționează asemenea ca atunci când aplicația s-ar afla într-un somn profund, în timp ce economisește spațiu de stocare.

În schimb, dezinstalarea manuală a unei aplicații va elimina tot ceea ce are legătură cu acea aplicație și așa o iei de la capăt.

Este o opțiune pentru aplicațiile pe care le utilizezi puțin spre deloc.

Dacă dispozitivul tău rămâne fără spațiu de stocare și vrei să instalezi o nouă aplicație, Google te va întreba dacă vrei să arhivezi automat aplicațiile pe care le folosești cel mai puțin.

Așadar, așteptăm cu nerăbdare noua funcție, pentru a ne bucura de mai mult spațiu pe telefoanele noastre.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele