06 apr. 2023 | 17:03

Tensiuni mari în PNL. Reacția lui Nicolae Ciucă după ce Blaga a acuzat liberalii că sunt „ospătarii PSD”. „Suntem un partid viu”

ULTIMA ORĂ
Tensiuni mari în PNL. Reacția lui Nicolae Ciucă după ce Blaga a acuzat liberalii că sunt „ospătarii PSD”. „Suntem un partid viu”

Liberalii au avut o ședință extrem de tensionată, miercuri seară, la Vila Lac, unde premierul și președintele PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general al partidului, Lucian Bode, au fost criticați aspru de liderii din teritoriu. Vasile Blaga a spus că liberalii au ajuns „ospătarii PSD la guvernare”. Prim-ministrul a reacționat la acest comentariu.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode, criticați în ședința PNL

Principalele reproșuri pe care le-au formulat liderii liberali au fost referitoare la subordonarea față de social-democrați în coaliția de guvernare, lipsa reformelor la guvernare și calitatea slabă a miniștrilor.

Printre cei care au formulat astfel de critici s-au numărat europarlamentarul Vasile Blaga; șeful organizației Bihor, Ilie Bolojan; fostul premier Emil Boc și fosta ministră a Muncii, Raluca Turcan, dar și de europarlamentarii Gheorghe Falcă și Rareș Bogdan.

Criticând lipsa de organizare a partidului, Vasile Blaga a spus că liberalii au ajuns să fie „ospătarii PSD la guvernare”. Politicianul a mai spus că stâlpii sunt mai cunoscuți decât miniștrii.

Reacția lui Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că exprimarea lui Vasile Blaga conform căreia liberalii au ajuns „ospătarii PSD” este una pe care nu ar vrea să o rostească și că PNL este un „partid viu”. Șeful Executivului a adăugat că notorietatea miniștrilor se va concretiza atunci când va fi luată decizia referitoare la noile portofolii, la rocada guvernamentală.

„Partea de exercitare a atribuțiilor de către fiecare ministru și notorietatea lor în public este un aspect care se va concretiza în momentul în care vom lua decizia noilor portofolii la rocadă. Vă rog frumos să vorbim de lucruri serioase.

Faptul că la nivelul PNL au loc dezbateri pe diverse subiecte arată că suntem un partid cât se poate de viu și avem demnitatea de a spune lucrurilor pe nume, iar acest gen de exprimări nu cred că trebuie să facă subiectul unei analize”, a spus președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

În urma întâlnirii de la Vila Lac de miercuri, liderii PNL s-au reunit, joi, în ședința BPN, pentru a discuta despre rotativa guvernamentală și negocierile cu PSD, dar și despre problemele din interiorul partidului.