05 apr. 2023 | 12:27

Datorie de peste 60.000 de euro, plătită în doi ani. Metoda inedită prin care o femeie a reușit să scape de corvoadă. „Am schimbat un obicei pe care îl au multe persoane”

ULTIMA ORĂ
Datorie de peste 60.000 de euro, plătită în doi ani. Metoda inedită prin care o femeie a reușit să scape de corvoadă. „Am schimbat un obicei pe care îl au multe persoane”

O femeie din Statele Unite ale Americii a dezvăluit metoda inedită prin care a reușit să plătească o datorie de peste 60.000 de euro, într-o perioadă de doar doi ani. Tânăra a început să o aplice când și-a dat seama că se îndatora din ce în ce mai mult.

Metoda prin care femeia a stins datoria de peste 60.000 de euro, în doi ani

Femeia, Jasmine Taylor, în vârstă de 31 de ani, din Amarillo, Texas, a ajuns într-un moment de cumpănă în viața ei, în ianuarie 2021. Și-a dat seama atunci că avea nevoie de o schimbare. Își pierduse de scurt timp locul de muncă și, deși câștiga ceva bani din activități secundare, cum ar fi livrarea de mâncare prin DoorDash, datoriile sale se tot acumulau.

Tânăra avea deja de plătit o datorie de peste 60.000 de euro pe care o acumulase pentru studii, îngrijiri medicale și carduri de credit. La acea vreme, Jasmine Taylor se întreba cum va reuși să supraviețuiască. Totul până când a hotărât să încerce o metodă inedită de stingere a datoriilor.

Mai exact, femeia a început să aplice o metodă numită în limba engleză „cash stuffing”. Adică să renunțe la folosirea tuturor cardurilor de debit și de credit și să folosească doar numerar.

Concret, această metodă implică scoaterea banilor din contul bancar și apoi împărțirea lor în plicuri etichetate pentru scopuri precum: cumpărarea de alimente, plata unor mese în oraș, achitarea facturilor sau a benzinei și altele. Un plic este dedicat economiilor.

Ce a descoperit femeia că se întâmpla cu banii ei

După ce a început să facă un buget săptămânal, Jasmine Taylor a descoperit că obișnuia să cumpere lucruri de care nu avea nevoie cu adevărat.

„Sunt acești bani care nu sunt contabilizați și pe care îi iroseam, cheltuindu-i impulsiv.

Când aduni totul la sfârșitul lunii, sunt patru sau cinci sute de dolari, iar eu mă întreb de ce mă chinui să plătesc anumite facturi sau mă lupt să ajung la următorul cec”, a declarat ea, subliniind că a schimbat un obicei pe care îl au multe persoane – acela de a cheltui impulsiv, fără să se gândească la economii.

În prezent, femeia are mai multe dosare în care își depozitează banii, inclusiv unul pentru cheltuielile săptămânale, unul pentru cele pe termen lung cu prioritate ridicată, unul pentru cheltuielile pe termen lung cu prioritate scăzută, unul pentru facturi și unul pentru economii.

În prima lună în care a aplicat această metodă, Jasmine a economisit aproape 1.000 de euro iar până la sfârșitul primului an, a plătit aproape 30.000 de dolari din datoriile sale, potrivit Daily Mail.

De la o metodă de a economisi, la o afacere

La scurt timp după ce a început să aplice metoda de a economisi, Jasmine a început să posteze despre aceasta pe contul ei de TikTok, unde videoclipurile ei au devenit rapid populare.

Ulterior, femeia a decis să își lanseze propria afacere, unde vinde acum diverse accesorii pentru „cash stuffing”, cum ar fi bibliorafturi și planificatoare de buget, plicuri etichetate și dispozitive de urmărire a cheltuielilor.

Tânăra a folosit cecul de stimulare de 1.200 de dolari, adică aproximativ 1.000 de euro, pe care l-a primit de la guvern în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a-și lansa compania, ce se numește Baddies and Budgets. A ajuns să câștige 850.000 de dolari, adică peste 770.000 de euro în 2022, iar acum este pe cale de a câștiga peste 1 milion de dolari în acest an.

Jasmine a precizat că își acordă un salariu de 1.200 de dolari pe săptămână și reinvestește restul banilor în extinderea continuă a afacerii sale.