03 apr. 2023 | 19:41

S-a lăudat că primește salariu de 190.000 dolari, fără să muncească absolut deloc. Ce au făcut angajatorii ei când au aflat

ULTIMA ORĂ
S-a lăudat că primește salariu de 190.000 dolari, fără să muncească absolut deloc. Ce au făcut angajatorii ei când au aflat

O fosta angajată la compania Meta a recunoscut că a primit un salariu de 190.000 dolari, fără să muncească foarte mult. După ce a făcut dezvăluiri pe TikTok, a fost imediat concediată.

O angajată de la Meta a spus că primea un salariu de 190.000 de dolari și că nu făcea nimic pentru acești bani

Maddie Macho a rămas fără job, după ce la începutul acestui an, a oferit detalii despre salariul pe care îl câștiga la Meta, o companie americană multinațională. Într-un video pe TikTok, tânăra a mărturisit că nu a făcut nimic în timpul jobului. Ulterior, ea a fost concediată.

Tânăra a lucrat la departamentul de recrutări până în februarie 2022, cu puțin timp  înainte ca Mark Zuckerberg să taie din salariile angajaților.

„Am lucrat la Meta ca recrutor. Nu era de așteptat să angajăm pe nimeni în primele șase luni, nici măcar în primul an. Asta m-a uluit. Deci ce făceam toată ziua? Învățam. Iar partea cea mai ciudată este că am avut o mulțime de întâlniri de echipă. De ce ne întâlnim? Nu angajăm pe nimeni”, spune Maddie Macho, în clipul de pe TikTok.

Maddie Macho a mai dezvăluit faptul că șeful ei de la Meta, Mark Zuckerberg, a concediat-o, iar mai apoi a făcut doi disponibilizări, încă 10.000 de oameni.

Înainte a de se angaja la Meta, Maddie nu era foarte activă pe platforma TikTok, dar primise numai laude la videoclipul în care prezenta beneficiile companiei. Cu toate acestea, pe măsură ce a început să posteze tot mai multe din interiorul firmei, Maddie a început să fie criticată de superiori și chiar i s-a impus să înceteze.

Maddie Macho

Maddie Macho

A fost concediată după ce și-a dezvăluit salariul uriaș

Maddie Macho nu a avut rețineri să recunoască că a fost concediată din compania lui Mark Zuckerberg, după ce le-a arătat tuturor pe TikTok ce face ea în cadrul multinaționalei.

„Mi s-a părut o oportunitate cu adevărat grozavă și cei mai mulți dintre noii mei urmăritori erau candidați diverși, așa că am vrut să împărtășesc cu ei. Nu a mers la fel de bine pe cât speram. Șeful meu m-a sunat și mi-a spus că HR-ul vrea să dau clipurile jos de pe TikTok. Am fost asa de speriat. Nu am vrut să încalc nicio regulă, așa că după aceea, am decis să nu mai împărtășesc nimic despre Meta. Mi-a fost frică”, a spus ea pentru Business Insider.

Cu toate acestea, ea a continuat să posteze pe TikTok, iar în cele din urmă a fost concediată, scrie Daily Mail. 

„Au spus că postările mele au generat un conflict de interese”, a mai spus ea.

La scurt timp după ce a fost dată afară de la Meta, Maddie Macho a început să lucreze la LinkedIn. A rezistat, însă, câteva luni, deoarece contul ei de TikTok a crescut așa de mult, încât a decis să-și deschidă propria afacere.

„Am o echipă de șapte persoane și, ca parte a serviciilor noastre, aplicăm la joburi pentru clienții noștri și îi ajutăm cu pregătirea interviurilor și negocierile salariale. Acum simt că pot să ajut oamenii și să schimb cu adevărat vieți”, a spus ea pentru Business Insider.