30 mart. 2023 | 09:42

Coaliția s-a răzgândit și cere scăderea pragului pentru abuzul în serviciu. Ciolacu și Ciucă, mesaj înaintea votului din Camera Deputaților

ULTIMA ORĂ
Coaliția s-a răzgândit și cere scăderea pragului pentru abuzul în serviciu. Ciolacu și Ciucă, mesaj înaintea votului din Camera Deputaților

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă susțin propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu, după ce senatorii au adoptat în ședința de miercuri pragul de 250.000 de lei.

Premierul a anuțat miercuri seară că l-a mandatat pe liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună un amendament care să reducă pragul la 9.000 de lei în cazul infracțiunii de abuz în serviciu.

„În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, arată mesajul premierului și președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Ministerul Justiției propune pragul de 9.000 de lei

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va susține solicitarea venită de la Ministerul Justiției.

„Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, transmite președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Ministerul Justiției a susținut miercuri seară adoptarea de către Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, la câteva ore după ce Senatul a adoptat o valoare de 250.000 de lei.