28 mart. 2023 | 18:04

CEC Bank ar putea intra pe piața polițelor RCA. Decizie după falimentul Euroins

ULTIMA ORĂ
CEC Bank ar putea intra pe piața polițelor RCA. Decizie după falimentul Euroins

CEC Bank ar putea intra pe piața asigurărilor RCA până în luna mai a acestui an, după falimentul Euroins, potrivit unor surse guvernamentale. Proiectul privind plafonarea tarifelor de referință RCA va fi, joi, pe masa Guvernului, propunerea de act normativ putând suferi modificări față de varianta lansată în dezbatere publică.

CEC Bank ar putea intra pe piața asigurărilor RCA până în luna mai

Eximbank nu ar avea capacitatea să intre pe piața asigurărilor, așa că pasul îl va face CEC Bank, care „va putea prelua, în primă fază, 3-4% din clienții de pe piață”, spun sursele citate.

Există un demers legat de CEC Bank, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, relata, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectați de ce se întâmplă pe piața asigurărilor auto, pe piața RCA”, a spus Cărbunaru.

Va prelua 3-4% din clienți

Acum însă, CEC Bank ar putea intra pe piața polițelor RCA, cel mai probabil în asociere cu Poșta Română, pentru că ar fi mai ușor din punct de vedere logistic, anunță Antena 3. Se pare că guvernanții români își doresc ca statul să intre pe piața RCA până în luna mai 2023. Inițial, va prelua 3-4% din clienții pieței asigurărilor auto.

Ministerul Finanţelor a publicat, luni, un nou proiect privind stabilirea tarifelor de către societăţile de asigurare care practică RCA pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, propunând îngheţarea acestora la nivelul din 28 februarie 2023, pentru o perioadă de șase luni.