27 mart. 2023 | 13:18

Descoperire fascinantă în Egipt: capete mumificate de berbec, explicația cercetătorilor

ACTUALITATE
Descoperire fascinantă în Egipt: capete mumificate de berbec, explicația cercetătorilor

Mai bine de 2.000 de capete mumificate de berbec, dar și o structură impresionantă din timpul Vechiului Regat au fost descoperite recent la templul lui Ramses al II-lea, în sudul Egiptului. Acestea datează din timpul dinastiei Ptolemeice.

De asemenea, descoperirea a inclus capete de oi, câine, ţap sălbatic, vacă, gazelă şi mangustă, toate mumificate.

Despre acestea se crede că ar fi fost ofrande aduse lui Ramses al II-lea, iar ele ar fi fost plasate acolo la mai bine de 1.000 de ani de la moartea lui, a informat, într-un comunicat, Ministerul pentru turism şi antichităţi din Egipt.

Sursa citată anterior a mai declarat, de asemenea, că această descoperire este una de importanță covârșitoare, de vreme ce situl se întinde pe o perioadă de timp de mai bine de 2.000 de ani, până în epoca Ptolemeică. Evident, cercetătirile ulterioare au șanse mari să ofere noi indicii despre modul în care trăiau oamenii în acele timpuri.

Statui, papirusuri și articole de vestimentație, găsite, de asemenea, în cadrul acestui sit arheologic impresionant

Tot aici, în cadrul acestui sit arheologic, au fost găsite articole de vestimentație, statui, dar și papirusuri care ar putea constribui la rezolvarea anumitor puzzle-uri istorice.

În plus, s-a găsit o necropolă a anumitor familii regale din Egiptul Antic timpuriu, dar și un altar de pelerinaj dedicat venerării zeului Osiris.

De menționat că aceste săpături au fost realizate în cadrul unei misiuni întreprinse de Institutul pentru studiul lumii antice de la Universitatea din New York.

Laolaltă cu aceste rămășițe mumificate, echipa de cercetători a dezgropat, de asemenea, inclusiv o structură impresionantă cu ziduri de aproximativ cinci metri lăţime, care datează din timpul celei de-a şasea dinastii a Vechiului Regat.

Conform a ceea ce s-a declarat, această descoperire va contribui la „reconstituirea atmosferei peisajului antic din Abydos înainte de construirea templului dedicat lui Ramses al II-lea”, a precizat Sameh Iskander, liderul misiunii, într-un comunicat.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele