18 mart. 2023 | 09:55

WhatsApp vine cu funcții noi: ce trebuie să știe utilizatorii de iPhone de acum încolo

ACTUALITATE
WhatsApp vine cu funcții noi: ce trebuie să știe utilizatorii de iPhone de acum încolo

Aplicația WhatsApp este cunoscută ca fiind una dintre cele mai utilizate platforme de mesagerie instant la nivel global. Motiv  pentru care primește periodic funcții noi. Află ce vei putea face de acum încolo, în cadrul aplicației, dacă deții un telefon iPhone.

Funcții noi au fost anunțate de către WhatsApp, însă numai în cazul posesorilor de iPhone. Utilizatorii aplicației vor putea extrage cu ușurință anumite texte, dar se vor putea bucura și de un nou status vocal, în situația în care doresc să fie mai rapizi în era tehnologiei.

Prima dintre cele două funcții anunțate de către companie este una facilă dacă o imagine conține un text clar și vizibil. Astfel, atunci când un utilizator al aplicației primește o imagine care conține și un mesaj text, el va putea extrage în mod automat textul doar prin apăsarea imaginii care se va deschide pe tot ecranul.

Ulterior, acesta va trebui să utilizeze selectorul pentru a alege dacă dorește întregul text sau doar o parte din el. După ce textul dorit a fost selectat, utilizatorul va avea mai multe opțiuni la dispoziție și anume aceea de a copia, a selecta în totalitate, a căuta și de a traduce.

WhatsApp adaugă funcții noi utilizatorilor de iPhone

Dacă prima funcție pare a fi extrem de utilă, mai ales în cazul celor care utilizează textele din imagini, cea de-a doua funcție disponibilă posesorilor de iPhone le va permite să seteze mesaje vocale ca actualizare de status. Așa, cei pe care îi au în listă să poată asculta mesajul respectiv destinat lor.

Astfel, utilizatorii vor trebui doar să atingă pictograma microfonului din ecranul de status. Atenție însă că mesajele vocale pot rămâne postate ca status doar dacă au o durată de maximum 30 de secunde. Această nouă funcție le permite utilizatorilor să adauge actualizări mai personalizate, mai ales în cazul celor care se exprimă mai bine în mod verbal.

Unii posesori de iPhone se pot bucura deja de noile actualizări din cadrul WhatsApp, primind cele două noi funcții odată cu actualizarea la versiunea 23.5.75, în timp ce alții au beneficiat de ele odată cu versiunea 23.5.77. Cele două noi funcții sunt disponibile doar utilizatorilor de iPhone cu iOS 16 și nu sunt prevăzute a fi disponibile pe viitor utilizatorilor de Android, potrivit FinancialExpress.com.