13 mart. 2023 | 21:13

Primești 1000 de euro pe lună și faci ce-ți place: cel mai bun job din România

ACTUALITATE
Primești 1000 de euro pe lună și faci ce-ți place: cel mai bun job din România

Cine nu și-ar dori să aibă un salariu echivalent cu 1000 de euro, în mână, în România? Sunt bani frumoși, ce îți pot asigura un nivel de trai decent, iar dacă domeniul de activitate te pasionează, atunci ești candidatul ideal.

Piața muncii din România este plină de oferte de nerefuzat, dar unele dintre ele chiar sunt parcă ireal de frumoase. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă bine plătit, după cum spuneam mai sus,

trebuie să știi că nu e imposibil de găsit. Poți da peste o ofertă de lucru bănoasă și care să presupună și o activitate pe placul tău, dacă vei ști unde să o cauți.

Mai exact, trebuie să știi că e foarte important să te orientezi după județ atunci când îți cauți de lucru. În unele părți ale țării salariile medii sunt de aproximativ 1.000 de euro, în timp ce în altele scade mult valoarea remunerației lunare, deși poate vorbim despre prestarea acelorași servicii.

Salarii incredibil de mari pentru România

Din datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs, reiese că județele cu cele mai mari salarii din acest început de an au fost București, cu o medie salarială netă de 5.000 de lei (comparativ cu 4.500 de lei în 2022); Cluj, cu 4.800 de lei (versus 4.100 de lei în 2022), Timiș (4.700 de lei vs. 4.000 în 2022) sau Sibiu, care, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei, este județul care a înregistrat cele mai mari creșteri față de anul trecut, când media salarială pe județ era de 3.500 de lei. În Brașov, Iași și Ilfov vorbim despre salarii medii nete de 4.000 de lei, cu aproximativ 15% mai mult decât la finalul lui 2022.

Acestea fiind spuse, cea mai bună idee ar fi să te orientezi în căutările tale spre angajatorii din capitală, unde salariile sunt cele mai generoase.

„Pentru foarte multe categorii de candidați rămâne relativ ușor să își schimbe locul de muncă, dar, mai important, este faptul că reușesc să facă acest lucru în condițiile pe care ei le stabilesc. Iar aici mă refer la salariu, beneficii, program și așa mai departe. Se află în poziția în care nu trebuie să facă foarte multe concesii.

Vedem, de exemplu, multe județe și domenii în care media salarială a crescut cu cel puțin 10% față de anul trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.